Een punt voor HCR Prinsen in twee uitwedfstrijden

HAARLO – HCR Prinsen uit Haarlo heeft aan de twee uitwedstrijden van dit weekend één punt over gehouden. In de eerste wedstrijd van deze “dubbel” was in Barendrecht MCR/De Uitspanning met 8-0 te sterk voor de mensen captain Michel van Silfhout, maar een dag later speelde de Haarlose formatie meer dan verdiend remise tegen Capelle/De Terp in Capelle a/d IJssel. Anno de Kleine kwam zaterdag tegen Eddy Leppens moeizaam op gang kwam, had hij halverwege zijn tegenstander nog redelijk in het vizier, maar moest toch na 27 beurten het onderspit delven 50-31.

In de strijd tussen de beide “Daven”, Van Geel en Christiani, kwam Van Geel goed uit de startblokken, maar daarna ging de partij tot aan de eindfase gelijk op, en toen besliste Christiani, met onder andere een serie van acht caramboles, de partij na 36 beurten. Van Geel kwam niet verder dan 35 caramboles. De captain zelf stond tegen de Fransman Richard Bitalis halverwege nog op een 21-17 voorsprong, maar toen hij zeven nullen op rij maakte, nam Bitalis het initiatief over en besliste de partij met series van acht en drie caramboles na 30 beurten de wedstrijd. Van Silfhout kwam nog tot 36 caramboles, wat hem een moyenne opleverde van 1.200.
Raymund Swertz had tegen Sander Jonen zaterdag weinig in te brengen en verloor afgetekend met 29-50 na 40 beurten.

Dezelfde Swertz revancheerde zichzelf een dag later door probleemloos Peter van Lieshout met 39-50 na 57 beurten aan de kant te zetten. Op de andere tafel ging de partij tussen Dave van Geel en Emilio Sciacca aanvankelijk gelijk op, maar daarna kreeg hij pech met sommige stoten en kon de Italiaan de partij naar zich toe trekken in 48 beurten. Van Geel bleef op 39 caramboles steken.
In het tweede deel van de wedstrijd was de partij tussen de beide kopmannen de gehele tijd “close”. Bij de stand 39-39 plaatste de Belg een kleine serie en liep uit naar 46-39 maar de Helmonder bracht de spanning toch weer terug, 46-45, maar direct daarna maakte Spoormans in beurt 38 de partij uit.

Captain Michel van Silfhout speelde net als zaterdag een prima partij, nu tegen Dan Breur, nam direct het initiatief, had zelfs een 24-42 voorsprong en trok de partij na 37 beurten met 37-50 naar zich toe.

“Natuurlijk ben ik blij met dit punt, maar toch voelt het een beetje als een puntverlies, want wij waren heel dicht bij een niet onverdiende overwinning”, aldus de man uit Dieren na afloop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven