Jong en oud zijn welkom tijdens survival

RUURLO – Op zondag 12 oktober organiseert zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC voor de vijftiende keer een survival voor het hele gezin. Ook Scouting Ruurlo, boogschietvereniging De Veldhoek, survivalgroep Jan in ’t Touw uit Zelhem, kanovereniging Njord uit Lochem en Klimbos Achterhoek zullen hieraan hun medewerking verlenen. Het evenement wint elk jaar aan populariteit. Afgelopen jaar waren er in totaal ruim 500 deelnemers, jong en oud. Het ruim zes kilometer lange parcours is uitgezet in de prachtige bossen van Staatsbosbeheer rondom zwembad De Meene in Ruurlo. Door de grote variatie aan hindernissen is de survival aantrekkelijk voor elke leeftijdsgroep, zowel jong als oud. Overal op het parcours is begeleiding aanwezig om zo nodig aanwijzingen te geven of assistentie te verlenen, zodat het ook voor de allerjongsten haalbaar is. Kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar zijn al prima in staat om – zeker met een beetje hulp – hieraan mee te doen.

En mocht een hindernis nét even iets te moeilijk zijn, dan mag zo’n hindernis natuurlijk gewoon worden over geslagen. Door het ongedwongen en recreatieve karakter van dit evenement is het ook een prachtige manier om aan teambuilding te doen. Afgelopen jaren hebben verschillende teams van bedrijven en leerlingen van de basisscholen met succes meegedaan. De survival was zelfs onderdeel van een aantal kinderpartijtjes.

Ook geoefende survivalaars worden uitgenodigd om mee te doen, want het parcours biedt daarvoor voldoende uitdagingen. Het parcours mag zonder extra kosten meerdere malen worden gelopen. Publiek is langs het gehele parcours van harte welkom. Op diverse plaatsen langs de route zijn parkeerplaatsen van waaraf u de verrichtingen van de deelnemers prima kunt volgen.

Het parcours loopt vanaf het zwembad door de prachtige bossen langs de Baakse Beek naar pannenkoekboerderij de Heikamp. Uiteindelijk zal deze via de vijver aan de Vijverweg weer eindigen bij het zwembad. Over het parcours verdeeld zijn er zo’n vijfentwintig hindernissen opgebouwd die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de natuurlijke omgeving daarvoor biedt. Veel van deze hindernissen zijn gebouwd door de parcoursbouwers van Schuurman BZC. Op het zwembad wordt weer een spectaculaire hindernis opgebouwd die hangt aan een bouwkraan boven het diepe bassin. Daarnaast zijn als vanouds hindernissen gemaakt over de Baakse Beek. Ook de Scouting zal een aantal nieuwe passages bouwen.

Boogschiet¬vereniging De Veldhoek zal bij de parkeerplaats van de Heikamp een hindernis verzorgen die natuurlijk alles met handboogschieten heeft te maken. Ook het kanovaren is dit jaar weer opgenomen in het parcours, ditmaal op de vijver in Ruurlo. Dit onderdeel wordt verzorgd door de kanovereniging Njord uit Lochem met medewerking van de reddingsbrigade uit Lochem. Klimbos Achterhoek zal dit jaar weer zorgen voor een verrassende “klimbos”-hindernis. Dit jaar zal survivalgroep Jan in ‘t Touw naast hun grote hindernis in het bos ook een spectaculaire hindernis bouwen op het terrein van het zwembad.

Zwemvaardigheid is vereist. Deelname is voor eigen risico. De deelnemers kunnen starten tussen 9:30 uur en 12:00 uur bij zwembad “De Meene” (Loolaan 92, Ruurlo). Alle hindernissen sluiten om  13:30 uur. Na afloop kan er van de aanwezige faciliteiten gebruik worden gemaakt om te douchen en om te kleden en kan een hapje en drankje worden genuttigd in de kantine van het zwembad.

De inschrijfkosten bedragen € 7.50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven