Ouderen op zoek naar passende sportmatch

EIBERGEN – Ruim 30 ouderen hebben dinsdag 21 oktober actief meegedaan aan de door de Sport Federatie Berkelland(SFB) georganiseerde sportinstuif voor 65 plussers in de Pickerhal in Eibergen. Dit aantal werd nog groter bij de sportdemonstraties aan het eind van de ochtend. De ochtend bestond uit een fittest, een individueel beweegadvies en het bekijken van of deelnemen aan de sportdemonstraties. Rond 9.30 uur startte de eerste deelnemer met een korte (medische) vragenlijst op basis waarvan werd beoordeeld of deelnemers alle onderdelen van de test mocht doen. Bij twijfel werden ze geconsulteerd door de aanwezige sportarts Wolter Kluivers. Zo’n 20 studenten Sport en Bewegen van het Graafschap College met als keuzevak senioren werden ingezet als testleider.

De gehanteerde fittest is ontwikkeld door de RuG en bestaat uit 7 onderdelen. Aan het van de test werd de score individueel doorgenomen met de deelnemers en werd gezamenlijk een passend sport/beweegadvies vastgesteld. De deelnemende ouderen kon het advies gelijk in praktijk brengen want direct na de fittest stonden de verenigingen(Odival, TV Mallumse Molen, BC Yapton, Bowlsclub Eibergen, vv Boemerang en BC Picker Reds) klaar om hun 65+ aanbod te promoten. Voorafgaand aan deze demonstraties startten alle deelnemers onder leiding van gymvereniging Odival met een gezamenlijke warming up op muziek.

Om 13.00 uur was het programma afgelopen en ging de laatste sporter tevreden naar huis. Uit gesprekken met verenigingen en deelnemers bleek dat het een leuke en zinvolle ochtend was geweest. Enkele ouderen hebben op deze manier al een passende sportmatch gevonden. De foto’s van de sportinstuif staan op www.sportfederatieberkelland.nl .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven