Wintertrainingen Stofwolk weer hervat

Door Redactie op 01-10-2014

EIBERGEN – Marcel Meijer uit Eibergen heeft de zomeravondcompetitie van de regionale wielervereniging De Stofwolk op zijn naam geschreven. In de B-categorie zegevierde Maurice de Vries uit Borculo. Intussen bereiden de coureurs van De Stofwolk zich voor op het winterseizoen. ,,Iedere dinsdagavond hebben we hier veldcrosstrainingen. Mensen die eens vrijblijvend willen meetrainen, zijn welkom.” De Stofwolk kan terugblikken op een goed seizoen, aldus Marcel Meijer, behalve winnaar van de zomeravondcompetitie ook voorzitter van De Stofwolk. Zo organiseerde de wielervereniging dit jaar weer de wielerronden van Eibergen, Neede en Groenlo.

Met name dank zij de komst van enkele sponsors konden deze traditionele rondjes rond de kerk worden veiliggesteld. ,,Je ziet deze criteriums overal in de regio aan de lopende band verdwijnen. Maar onze sponsorcommissie is erin geslaagd enkele naamgevers te vinden, waardoor de Scharenborg Ronde van Eibergen, de Multimate Ronde van Neede en Deversebakker.nl Dwars deur Grolle weer konden worden gehouden. Criteriums vormen toch de bakermat van onze wielersport en het zou doodzonde zijn als ze verloren zouden gaan”, aldus preses Marcel Meijer. ,,We zijn vooral blij dat het ons wél is gelukt onze traditionele wielerronden te laten doorgaan.”

Al sinds mensenheugenis wordt gedurende het seizoen op de wielerbaan op sportpark De Bijenkamp de zomeravondcompetitie gehouden. Waarbij het peloton is opgedeeld in een A- en B-categorie. In de A-categorie won dus Marcel Meijer voor Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde en Robbert van Veldhuizen uit Eibergen. In de B-categorie ging Maurice de Vries uit Borculo met de winst aan de haal, voor respectievelijk Gerben Lammersen uit Neede en Bobby Mellendijk uit Groenlo.

Nu het zomerseizoen erop zit, worden de trainingen hervat voor de crosstrainingen. ,,Dat gebeurt ook altijd op de dinsdagavond, vanaf 19.00 uur. Bedoeld voor Stofwolkers die willen meedoen aan de veldritwedstrijden, maar het is bovendien een uitstekende training voor de vele veldtoertochten die overal in de regio worden gehouden. En behalve de eigen leden kunnen ook andere enthousiastelingen hier altijd een kijkje komen nemen en vrijblijvend een keer meetrainen.”

Zie ook: www.stofwolk.nl

 

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->