Eibergse schrijft dialectgedichtenbundel

EIBERGEN – ‘Een helen troost…’  is de nieuwe gedichtenbundel in de streektaal, die de Eibergse Netty Hengeveld deze maand heeft uitgebracht. Ze wil met haar gedichten mensen het gevoel geven dat ze worden gehoord en gezien in hun verdriet.

Netty is theoloog, maar niet gebonden aan een geloofsgemeenschap. Vanuit haar bedrijf ‘Lieve tied’ gaat ze regelmatig voor in (dialect)vieringen, maar wordt ook gevraagd als spreker, bijvoorbeeld bij afscheid. Onder andere voor die gelegenheden schrijft ze gedichten, het liefst in de  streektaal. Voor haar en voor veel anderen is het dialect namelijk de taal van het hart, de taal die ‘zo eigen’ is.

De gedichten zijn ingedeeld rond thema’s als ‘verlangen en verwachten’, ‘gedenken’, ‘geboorte’, ‘old en ni’j’, ‘lieden en loslaoten’, ‘opstaon en wietergaon’, ‘tied van geest’ en ‘naozommertied’. De paperback, die bijzonder mooi is geïllustreerd en uitgevoerd, is voor € 12.50 verkrijgbaar in de verschillende (boek)winkels in de regio. ISBN /EAN 978-90-822674-0-2. Zie ook www.lievetied.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven