Films Ton Kraayenvanger vertoond in Qatar

NEEDE – ‘The Aunt’ en ‘Encounters in a forgotten country’ (films van Ton kraayenvanger uit Neede) zijn vertoond in Qatar op het Aljazeera International Documentary Film Festival, dat werd gehouden van 23 tot 26 oktober. Aljazeera International Documentary Film Festival is een plek waar professionele filmmakers uit verschillende landen elkaar ontmoeten.

De visie van het festival is om verschillende culturen van over de hele wereld bij elkaar te brengen en door middel van uitwisseling en ervaring van kennis een fundament te leggen voor respect en begrip. Het festival streeft ernaar om creatieve internationale talenten aan te moedigen om culturele interessante documentaires te maken.

Dit gegeven was voor Ton de aanleiding om deze twee documentaires in te zenden voor het tiende festival in Doha/Qatar. Begin augustus kreeg Ton een uitnodiging en de mededeling dat beide films geselecteerd waren. In totaal waren er 1094 films ingezonden waarvan er 161 geselecteerd zijn voor het festival.

Van de 161 films zijn er 40 gekozen voor de wedstrijd. Beide films namen deel aan de wedstrijd, maar wonnen helaas geen prijs.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven