Mooie start turnseizoen RGV turnsters

RUURLO – Op zaterdag 1 november is het turnseizoen voor de RGV Turnen Dames selectie gestart met het Rayon Kampioenschap in Lochem. Voor RGV Ruurlo stonden 33 meisjes (verdeeld over 9 verschillende categorieën) te popelen om mee te doen aan deze wedstrijd. Vooral voor de pre-instappers en instappers was deze wedstrijd extra spannend. Voor hen was hetde eerste echte grote wedstrijd met allemaal nieuwe oefeningen. Bij de instappers was er een zilveren medaille voor Jet Wiegerinck. Ook bij de pre-instappers was er een medaille en deze ging naar Sanne Leininga, zij werd 3e. In de derde wedstrijd waren de meeste medailles voor RGV Ruurlo. Hier werden in totaal 10 medailles gehaald in 4 niveaus. Bij de pupillen 2 – D1 en pupillen 2 D2 was het hele erepodium voorzien van RGV meisjes. Bij de pupillen 2 – D1 waren het Anouk van Poelwijk, Anne Mulling en Frederique Scholten die de medailles mee namen en bij de D2 waren dit Sanne Boekelder, Loes de Gier en Neele Ketting.

Julia Stegeman en Emma Veenboer werden tweede en derde in het niveau pupillen 1 – D2. In dezelfde leeftijdscategorie maar niveau D1 was er goud voor Xiénna Post en het zilver voor Merel Tuitert. In de laatste wedstrijd was er weer een podium voor RGV. In de categorie Jeugd D2 waren het Merit Groot Jebbink, Ilse Bosvelt en Jasmijn Krosenbrink die op het ere podium plaats mochten nemen. In een niveau hoger was er ook een medaille voor Gwen de Wijs, zij werd namelijk eerste.

Volgende week turnen alle 41 selectie meisjes in Winterswijk. Hier worden de teamwedstrijden gehouden van district Oost. Teams uit Gelderland en Overijssel strijden dan tegen elkaar binnen verschillende niveaus, in zowel de verplichte als de keuze oefenstof. De organisatie is in handen van RGV Ruurlo.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven