Zilveren medaille voor Zhifan Nieuwenhuis

BORCULO – De 2e figurenwedstrijd Synchroonzwemmen was een succes voor Schuurman BZC. Tijdens deze wedstrijd, die werd gehouden in Heerenveen, behaalde Zhifan Nieuwenhuis een zilveren medaille bij categorie 2. Het vorige seizoen sloot de 10-jarige uit Borculo af met een solo-uitvoering in categorie 1 waarvoor zij ook de zilveren medaille ontving. In deze klasse deden bijna 50 meisjes mee. Zij moeten elk 4 technische figuren voor een jury laten zien. Deze figuren hebben namen als “Kraan” en “Barracuda”. De competitie bestaat uit een drietal figurenwedstrijden. Daarna is de uitvoeringenwedstrijd waarbij er door een solo, duet of groep op muziek wordt gezwommen.

Synchroonzwemmen is de meest sierlijke tak van de zwemsport. Tijdens een uitvoering laat je op de maat van muziek, schijnbaar zonder enige inspanning, spectaculaire figuren en zwemslagen zien. Schijnbaar zonder enige inspanning, want synchroonzwemmen is een zware sport. Het vraagt veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

De meisjes kunnen wel een minuut onder water zwemmen. Zie onze website voor meer informatie: www.schuurman-bzc.nl/synchroon.html

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven