Druk weekend voor leden RGV Ruurlo

RUURLO – Zaterdag 13 december stond weer in het teken van de wedstrijden voor de selectiesporters van RGV Ruurlo. De selectie Turnen Heren stond op de wedstrijden in Lichtenvoorde (NTS niveau 11 t/m 15), 6 meiden van de Turnen Dames selectie moesten turnen in Doetinchem voor de 2e plaatsingswedstrijd 3e Divsie en voor 3 teams van het Trampoline Springen stond het NK Teams in Oss op het programma. Voor RGV stonden er 7 jongens op de vloer. De sporters hebben een goede eerste wedstrijd gedraaid. Twan Roekevisch en Sander Olthof (Instap – 14) werden 11e en 8e, waarbij Twan een 5e plaats op ringen behaalde en Sander een 3e plaats op voltige. Gilian Dostal (Benjamin – 14) eindigde helaas net naast het podium en behaalde een zeer goede 4e plaats. Matthijs Dostal (Instap 13) behaalde een zeer nette 15e plaats in een groep van 27 turners. Hij draaide een zeer strakke ring oefening (6e plaats) maar ging helaas met vloer de fout in. Jacob Voors en Patrick Dostal (Pupillen – 11) kwamen tot een zeer mooie 4e en 6e plek, waarbij Jacob op brug een 1e plaats behaalde en Patrick op sprong. Tristan Voors behaalde ook een 5e plaats in de groep Jeugd – 11. Ook hij werd op een toestel eerste en voor hem was dit het toestel rekstok.

In Doetinchem stond de tweede plaatsingswedstrijd 3e Divisie op het programma. Vorige wedstrijd was er één gouden medaille, dit maal stonden er twee RGV Ruurlo turnsters op het podium. In de eerste wedstrijd was er goud voor Lauren Stegeman (Jeugd 1 – N4). Waarbij zij op brug een strake score liet zien en hier al haar concurrenten achter zich liet. Floor Hesselink behaalde in het zelfde niveau, na een foutje in haar vloeroefening, een mooie 5e plaats, met daarbij de hoogste score op balk. De 3 meiden in het niveau Jeugd 2 – E verbeterde zichzelf op enkele toestellen in vergelijking met de vorige wedstrijd, maar kwamen helaas niet in de top 10 van hun niveau. In de laatste wedstrijd was er, voor de tweede keer, goud voor Fay Nijenhuis (Junior – D).

Op balk ging ze met de afsprong de mist in en viel, maar bij de overige toestellen haalde ze al haar concurrenten weer in en ging met een gouden medaille naar huis. Voor de trampoline selectie stond het NK teams in Oss op het programma. RGV nam hier deel met 3 teams (2x C-Niveau en 1x E-niveau).