Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke

NEEDE – Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag  in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede deel  van het jaarlijkse zogenaamde Driehoekstoernooi gehouden. Een toernooi dat uit drie afzonderlijke toernooien bestaat en in drie verschillende plaatsen en locaties wordt gehouden waarvan waarbij  de punten van elk afzonderlijk toernooi bij elkaar worden opgeteld. Bij het eerste en tweede deel ontvangen alleen de nummers 1 tot 3 een medaille, bij de finale is er een beker voor elke deelnemer in verhouding naar de behaalde totaalscore.

Bij dit tweede deel van het 3-Hoekstoernooi kon men duidelijk zien dat er competitie strijd werd geleverd, bij het eerste gedeelte werd er gestreden om een podiumplaats, maar nu was het echt een strijd van vorige keer heb ik van jou verloren, nu wil ik winnen. Dit had tot gevolg dat er behoorlijk stuivertje werd gewisseld wat betreft de podiumplaatsen.

Aan dit toernooi wordt meegedaan door bijna 140 judoka’s afkomstig uit Enschede, Deurningen, Glanerbrug,  Zandpol, Ruinen, Coevorden, Diepenheim en de organiserende  vereniging ’t Höfke Neede. Onder grote publieke belangstelling  en een relaxte sfeer (de tribune zat mudjevol) werd er felle strijd geleverd op de drie judomatten door de judoka’s die verdeeld in 26 poules en in 4 tijdsblokken streden om de hoogste eer.  Dat resulteerde in een goede score voor de Needse judoka’s met maar liefst  negen 1e plaatsen, vijf  2e plaatsen en zes 3e  plaatsen, die als volgt waren verdeeld:

1e plaats: Niek te Kolstee, Kuba Kwiaton, te lintelo, Matthijs Voortman, Jim Olthaar, Dylan Rots, de zusjes Brigitte en Cheryl Hengeveld en Daan de With. 2e plaats: Rosanne Blok, Ben Molenkamp, Kevin Bijkerk, Nathalie Wevers en Mart Meulenkamp. 3e plaats: Tom te Lintelo, Carla Kleinwillink, Yorrick Vos, Bryan van Bruggen, Rick Timmerije en Justin remmelink.

Het derde deel, de finale wordt gehouden op zondag 25 januari 2015 in de sporthal ‘t Stedeke te Diepenheim, waarbij alle deelnemers een beker naar prestatie ontvangen.