Bijenkamp: Provincie kent subsidie toe

EIBERGEN – Deze week heeft de Provincie Gelderland subsidie toegekend voor de revitalisering van sportpark De Bijenkamp. Het gaat om € 265.244,– voor de wieleraccommodatie van  RTC De Stofwolk en € 255.447 voor de  atletiekaccommodatie van ASV Eibergen.  Wethouder Sport Han Boer in een reactie: “Met de subsidie kunnen RTC De Stofwolk, ASV en de gemeente een extra kwaliteitsslag maken in de herinrichting van het multifunctionele sportpark De Bijenkamp en geven we een forse impuls aan de ontwikkeling van breedtesport, talentontwikkeling en evenementen op het gebied van de wieler- en atletieksport”.

Op 15 oktober 2013 heeft de gemeenteraad van Berkelland ingestemd met de revitalisering en verzelfstandiging van sportpark De Bijenkamp op de huidige locatie. In dit besluit was een zogenaamde Plus variant opgenomen voor ASV en RTC De Stofwolk met aanvullende verenigingswensen. ”Deze wensen hebben wij gekoppeld aan de ambities van “Achterhoek in Beweging”, de kernsportplannen van beide sportbonden en de sportnota Gelderland Sport van de provincie Gelderland.”

”Met de nu toegekende provinciale subsidie kunnen wij samen met beide sportverenigingen: de technische atletiekonderdelen op het middenterrein in kunststof uitvoeren en de accommodatie van ASV optimaliseren; het  wieler- en skeelerparcours van RTC De Stofwolk revitaliseren, uitbreiden en een nieuwe verenigingsaccommodatie realiseren en, de vrijkomende voetbalvelden herinrichten met een innovatief mountainbike-  / crossparcours met multifunctioneel gebruik.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven