Gala met sopraan ‘Judith van Wanroij’

EIBERGEN – Op zaterdagavond 24 januari geeft harmonieorkest Excelsior uit Eibergen een galaconcert met sopraan Judith van Wanroij als solist. Het concert is gebaseerd op het traditionele Weense nieuwjaarsconcert,  waaraan een romantisch vleugje opera wordt toegevoegd.

De Nederlandse sopraan Judith van Wanroij is geboren en getogen in Groenlo. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Dutch National Opera Academy. Ze maakte haar debuut met titelrol La Périchole van Offenbach en vertolkte daarna vele operarollen, waaronder Musetta in La Bohème van Puccini , Papagena in Die Zauberflöte van Mozart  en de rollen Drusilla en Virtu in L’Incoronazione di Poppea van Monteverdi. Tijdens het Grachtenfestival in 2010 won Van Wanroij de GrachtenfestivalPrijs . In 2014 speelde ze onder andere in Bordeaux, Brugge, Londen, Wenen, Essen, Seoul, Amsterdam en Parijs. Excelsior Eibergen is dan ook zeer verheugd dat ze op 24 januari haar medewerking verleend aan het nieuwjaarsgala.

Onder begeleiding van het harmonieorkest brengt Judith van Wanroij op 24 januari mooie aria’s van Giacomo Puccini, Johan Strauss, Franz Lehar en muziek uit My Fair Lady ten gehore. Het orkest zal onder meer de Ouverture uit Carmen (Bizet), Jazz Suite No. 2 (Shostakovich) en  Leichte Kavallerie (Von Suppé) uitvoeren. Natuurlijk ontbreekt ook een mars van Johan Strauss niet.

Een rode loper, kroonluchters en theater zorgen deze avond voor de juiste sfeer. Natuurlijk zullen de orkestleden in galajurken en smokings verschijnen. Het publiek wordt uitgenodigd ook in galakleding te verschijnen, aan de “best dressed guest” zal een leuke prijs worden uitgereikt.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 24 januari in theater ’t Spieker, Kerkstraat 30 te Eibergen. Aanvang van het concert is 20:00 uur. Kaarten kosten 10 euro aan de kassa. Het loont echter om op tijd kaarten te kopen, want t/m woensdag 21 januari zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar voor 6,00 euro via: de orkestleden van Excelsior of een mail naar [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven