Judosport: Brons voor Naomi Overkamp

Door Redactie op 13-01-2015

EIBERGEN – Zaterdag 10 en zondag 11 januari was Judoschool Achterhoek (JSA) aanwezig tijdens het Matsuru Dutch Open Espoir 2015 judotoernooi bij  Indoor Sportcentrum Zuid  in Eindhoven. Dit toernooi is een heel sterk toernooi waar alleen de beste talenten van de wereld naar toe komen, maar liefst 1891 deelnemers! Er is gespeeld op 12 judomatten, 77 scheidsrechters, 5 juryleden en zeker niet te vergeten: 68 vrijwilligers. Er waren nationale selecties uit 22 landen, o.a. uit België, Engeland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Denemarken, Ierland, Kazakstan, Luxemburg, Polen, Noorwegen, Roemenië, Servië, Zuid Afrika, Zwitserland, Zweden, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Oekraïne en Nederland.

Judoschool Achterhoek heeft deelgenomen met 10 judoka’s: Iris de Graaf (Ruurlo), Ilsa Beeftink (Zelhem), Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde), Fabiënne Enklaar (Lochem), Naomi Loffeld (Ruurlo), Jamie van der Wolf (Ruurlo), Lisa de Graaf (Ruurlo), Gerben ten Have (Ruurlo), Luuk van Nieuwland (Hengelo GLD) en Naomi Overkamp (Eibergen). De laatste wedstrijd om het BRONS werd gestreden door de 2 JSA meiden; Naomi Loffeld (Ruurlo) en Naomi Overkamp (Eibergen), beide  in de klasse -15 jaar -57 kg. Gelet op het Internationale karakter van het toernooi is dit een bijzondere prestatie van deze meiden. Naomi Loffeld (Ruurlo) kan terug kijken op een zeer sterk toernooi en judoot normaliter in de klasse -52 kg.

Toch wist ze met overtuiging een aantal sterke partijen te judoën en winnend af te sluiten. Echter is Naomi Overkamp op dit moment nog een stapje te hoog voor Naomi Loffeld. Naomi Overkamp wint overtuigend het BRONS en ze nemen met een dikke knuffel afscheid van elkaar na de wedstrijd. Naomi Overkamp heeft op 1 partij na, alle wedstrijden gewonnen en gaat met de BRONZEN PLAK zeer tevreden richting Eibergen.

Uitslagen JSA: 3e Naomi Overkamp (Eibergen), 5e Naomi Loffeld (Ruurlo), 5e Iris de Graaf (Ruurlo). Alle JSA judoka’s hebben flink gestreden tijdens dit zware, pittige Internationale judotoernooi en mogen zeer trots zijn op hun prestaties.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->