Meer dan 100 zonnepanelen op school

BORCULO – Daltonschool Sint Joris heeft gezocht naar mogelijkheden om bij te dragen aan duurzaamheid. Voor de lange termijn is duurzaamheid essentieel om het welvaartsniveau van vandaag zeker te stellen voor de huidige generatie. Daarnaast wil de school kinderen bewust maken van duurzaamheid en het belang van energie! Samen met het bedrijf ‘Slim opgewekt’ zijn er plannen ontwikkeld om door middel van zonnepanelen stroom op te wekken. In de kerstvakantie zijn maar liefst 117 zonnepanelen geplaatst op het dak van de school. Hiermee wordt genoeg stroom opgewekt om het hele jaar gebruik van te kunnen maken! Daltonschool Sint Joris is hiermee de 1e school in de gemeente Berkelland die op deze wijze een bijdrage levert aan duurzaamheid.

Daarnaast zijn ook alle TL-lampen vervangen door zuinige LED-lampen. Door deze maatregelen bespaart Daltonschool Sint Joris elk jaar 20.000 kg CO2. Zonder verduurzaming zouden 997 volwassen eiken geplant moeten worden om deze CO2 uitstoot te compenseren. Genoeg om 3,5 voetbalvelden mee te vullen.

Om het begrip duurzaamheid begrijpelijk te maken voor kinderen, is een uniek monitoringscherm ontwikkeld, speciaal voor scholen. Op dit scherm is dagelijks te zien hoeveel stroom er is opgewekt. Door dit te vertalen naar het aantal kopjes thee dat hiermee gezet kan worden, of hoe lang het smart board kan worden gebruikt, krijgen kinderen een gevoel bij de opgewekte energie.

Op vrijdag 16 januari om 10.45 uur worden de zonnepanelen op een feestelijke wijze in gebruik genomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven