Neede heeft twee dagen een dierenpaleis

NEEDE – De Spilbroekhal in Neede wordt in het derde weekend van januari (zaterdag 24 en zondag 25 januari) weer omgetoverd in een waar kleindierenpaleis. Want dan houdt de NPV-Neede haar jaarlijkse kleindierententoonstelling (sporthal ’t Spilbroek). U kunt dan weer genieten van allerlei dieren zoals kippen, eenden, duiven, cavia’s en konijnen van groot tot klein. U kunt de dieren bekijken maar er zijn ook dieren te koop. De dieren komen vanuit geheel Overijssel en Gelderland.

Donderdagmorgen 22 januari wordt vanaf 06.00 uur met de inrichting van de sporthal begonnen. Eerst wordt er een afdekvloer gelegd waarna de kooien geplaatst worden. Vervolgens wordt er stro, hooi of krullen in de kooien gedaan en worden de water- en voerbakjes geplaatst. Vanaf 19.00 uur worden de dieren door de eigenaars gebracht. Vrijdag 23 januari worden de dieren door landelijk erkende keurmeesters beoordeeld. Wanneer ’s middags de mooiste dieren in elke categorie bepaald zijn, worden de eigenaren van die dieren uitgenodigd voor de officiële opening op zaterdagmorgen 24 januari. De officiële opening van de Spilbroekshow 2015 en de uitreiking van de hoofdereprijzen wordt gedaan door burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland.

Voor de jonge bezoekers organiseert de NPV een kleurwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen de kinderen zondags geschminkt worden. Appie Pasman uit Ruurlo demonstreert het ambacht stoelmatten, Jan Kulsdom uit Borculo toont zijn houtdraaiwerk en Huub ter Woerds uit Neede zijn mozaïekwerken van oud lood. Kwekerij De Hofmaat heeft weer een fraaie tuin in de sporthal aangelegd.

De NPV-Neede nodigt u van harte uit om onze show te bezoeken. De openingstijden zijn zaterdag 24 januari van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 25 januari van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 2,50 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder geleide gratis toegang. Leden en donateurs hebben eveneens vrije toegang.

Zondagavond wordt de sporthal weer ontruimd en schoon opgeleverd. Het bestuur is zeer content dat ze bij het organiseren van deze tentoonstelling geholpen wordt door circa 100 vrijwilligers, zowel leden als niet leden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven