Noordijkse kids krijgen skiles in Enschede

NOORDIJK – Op 21 januari is Kinderwerk Noordijk met 50 kinderen en 13 auto’s naar skischool Moser in Enschede geweest. Hier liggen heuvels die voorzien zijn van een borstelbaan, waarop geskied kan worden onder begeleiding van skileraren, maar ook sleeën behoord tot de mogelijkheden. De opgave was overweldigend en de groep werd opgedeeld in tweeën, zodat er in kleine groepen ski les werd gegeven.

Het was een geweldige enerverende middag. Niet alleen voor de noordijkse basisschoolkinderen, ook voor de ouders die mee waren. Ze hebben de beginselen geleerd van het skiën. Dit leverde mooie plaatjes op. Voor degene met ski ervaring was er voldoende mogelijkheid om met grote snelheid de heuvel af te dalen. Dit zag er spectaculair uit, maar was maar voor weinigen weggelegd. Ook het sleeën was erg leuk en ging harder dan verwacht. Zo heeft Kinderwerk Noordijk een winterse middag aan de noordijkse jeugd geleverd, zonder dat er sneeuw of ijs aanwezig was.

Voor de winterliefhebber is het te hopen dat er nog natuur ijs en/of sneeuw komt deze winter. De jeugd heeft in ieder geval al een winters voorproefje gehad.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven