Paasvuurbouwers starten op 7 februari

BORCULO – Vanaf zaterdag 7 februari starten de paasvuurbouwers van de ‘Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek’  met de eerste voorbereidingen voor het paasvuur. De paasvuurbouwers maken zich weer op voor een mooi groot paasvuur en een geweldig feestweekend. Eerst zullen de paasvuurbouwers beginnen met het maken van bossen van de takken. Enkele weken voor Pasen starten de bouwers vervolgens met het stapelen van de takkenbossen. Om alles in goede banen te leiden en controle te kunnen uitvoeren op de aanvoer van het hout is het terrein achter Buitencentrum Kerkemeijer afgezet met bouwhekken.

Vanaf zaterdag 7 februari kan men uitsluitend elke zaterdag tussen 10.00 uur en 15.30 uur en op de woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur terecht op het terrein achter Kerkemeijer om hout aan te leveren. Nadrukkelijk wijst de organisatie erop dat dit niet op andere dagen kan.

Zaterdag 21 maart is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur. Uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels kunnen worden aangeleverd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het paasvuur zal zondag 5 april (1e paasdag) om 21.00 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis.

Dit jaar is ervoor gekozen om de opzet van het feestweekend iets te wijzigen. Er is gekozen voor een gevarieerd programma met een diversiteit aan muziekstylen voor jong en oud. Traditie getrouw trapt het Goede Vrijdag Paasfeest (@GVPaasfeest) het feestweekend af in de grote zaal van Kerkemeijer met muziek van DJ Rob the Nice & Beatzfreq. Aanvang 21.00 uur en entree is gratis. De zaterdagavond staat, net als 1 januari, in het teken van Club Kerkemeijer. In dit geval gaat Club Kerkemeijer terug naar de classics, met medewerking van  The Piano House en Christo van de Disco Kings. Het podium staat weer midden in de zaal, wat voor een unieke sfeer zorgt. Ook deze avond zal de zaal om 21.00 uur geopend zijn, entree € 5,-.

De zondagavond, het traditionele paasfeest, krijgt een unieke invulling. Natuurlijk zal op het weiland, naast Kerkemeijer, het paasvuur aangestoken worden. Daarna vangt het grote feest binnen aan. Dit jaar zullen wij elke zaal openen en in elke zaal een uniek feest organiseren: – De hardstyle schuur met medewerking van DJ Lars – De live zaal met medewerking van The Perfect Showband – Het Hollands/Apres Ski café, fantastisch aangekleed met de hits verzorgd door DJ Skepers.

Aanvang 21.00 uur en kaarten in de voorverkoop € 6,- en aan de kassa € 8,-. Maandag Line Dance Festival. e voorverkoop voor het Paasvuurfeest zal begin maart starten. Meer informatie over het feestprogramma is te vinden op de site www.kerkemeijer.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven