Acrogym: Goud en Brons voor RGV Ruurlo

EIBERGEN/RUURLO – Ook dit weekend waren de trainers van RGV Ruurlo weer met de sporters op wedstrijden te vinden. Tom Mulling mocht voor de afdeling Turnen Heren een wedstrijd turnen in Tilbrug en de 6 teams van Acrogym hadden de wedstrijd iets dichterbij huis, namelijk in Eibergen. Tom Mulling nam deel aan de landelijke kwartfinale in Tilburg in Jeugd – niveau 8. Deze eerste wedstrijd was gelijk bepalend voor het doorstromen naar de landelijke kwartfinale. In een strak georganiseerde wedstrijd van de KNGU namen uit heel Nederland 99 jongens deel aan de bovengenoemde categorie. Tom turnde een nette wedstrijd en behaalde een 75ste plaats. Op vloer en brug werden prima scores genoteerd maar helaas ging het op paard voltige iets minder. Indien Tom zich plaatst, zal hij aan de volgende wedstrijd in Best op 21 maart deel mogen nemen.

In Eibergen stonden de Acrogymnasten klaar voor de derde plaatsingswedstrijd D/E-Niveau. De E-instappers (Annelie Engelberts & Linn te Veldhuis en Iris te Kiefte & Manou Wystrach) presteerde erg goed en beide teams hebben hun puntentotaal met 1 punt omhoog gekregen vergeleken met de vorige wedstrijd. Ook de damesparen E-Senior behaalde mooie resultaten. Ruth Harmens & Britt Wentink en Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts hadden allemaal hard getraind om hun puntentotaal omhoog te krijgen en dat is ze zeker gelukt. Beide teams draaide een betere oefening dan de eerste wedstrijd, maar helaas zat een plekje in op de Gelderse Kampioenschappen er niet in voor de beide teams.

De teams die zich wel hebben weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen zijn Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof & Tara Buitenhuis (Damesgroep E-Senior) en Yasmin Fisser & Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen). Carly, Fleur & Tara waren de vorige wedstrijd tweede geworden en wilde dit niveau vasthouden . De meiden draaide een erg strakke oefening waarbij zij uiteindelijk op een mooie derde plaats eindigde en als tweede doorstromen.

Yasmin & Ji-Lin hebben hard gewerkt om het artistieke cijfer omhoog te krijgen en dit is gelukt en met een tweede gouden medaille op zak, hebben de dames zich glansrijk geplaatst voor het Gelderskampioenschap.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven