Acrogym: Goud en Brons voor RGV Ruurlo

Door Redactie op 09-02-2015

EIBERGEN/RUURLO – Ook dit weekend waren de trainers van RGV Ruurlo weer met de sporters op wedstrijden te vinden. Tom Mulling mocht voor de afdeling Turnen Heren een wedstrijd turnen in Tilbrug en de 6 teams van Acrogym hadden de wedstrijd iets dichterbij huis, namelijk in Eibergen. Tom Mulling nam deel aan de landelijke kwartfinale in Tilburg in Jeugd – niveau 8. Deze eerste wedstrijd was gelijk bepalend voor het doorstromen naar de landelijke kwartfinale. In een strak georganiseerde wedstrijd van de KNGU namen uit heel Nederland 99 jongens deel aan de bovengenoemde categorie. Tom turnde een nette wedstrijd en behaalde een 75ste plaats. Op vloer en brug werden prima scores genoteerd maar helaas ging het op paard voltige iets minder. Indien Tom zich plaatst, zal hij aan de volgende wedstrijd in Best op 21 maart deel mogen nemen.

In Eibergen stonden de Acrogymnasten klaar voor de derde plaatsingswedstrijd D/E-Niveau. De E-instappers (Annelie Engelberts & Linn te Veldhuis en Iris te Kiefte & Manou Wystrach) presteerde erg goed en beide teams hebben hun puntentotaal met 1 punt omhoog gekregen vergeleken met de vorige wedstrijd. Ook de damesparen E-Senior behaalde mooie resultaten. Ruth Harmens & Britt Wentink en Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts hadden allemaal hard getraind om hun puntentotaal omhoog te krijgen en dat is ze zeker gelukt. Beide teams draaide een betere oefening dan de eerste wedstrijd, maar helaas zat een plekje in op de Gelderse Kampioenschappen er niet in voor de beide teams.

De teams die zich wel hebben weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen zijn Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof & Tara Buitenhuis (Damesgroep E-Senior) en Yasmin Fisser & Ji-Lin Veerman (Damespaar Pupillen). Carly, Fleur & Tara waren de vorige wedstrijd tweede geworden en wilde dit niveau vasthouden . De meiden draaide een erg strakke oefening waarbij zij uiteindelijk op een mooie derde plaats eindigde en als tweede doorstromen.

Yasmin & Ji-Lin hebben hard gewerkt om het artistieke cijfer omhoog te krijgen en dit is gelukt en met een tweede gouden medaille op zak, hebben de dames zich glansrijk geplaatst voor het Gelderskampioenschap.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->