Ernst Daniël Smid gaat strijden in Ruurlo

RUURLO – De beroemde Ernst Daniël Smid, operazanger en televisiepresentator, heeft de uitdaging van Thijs Borsten aangenomen. Op 28 februari neemt hij het op tegen flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba. Een frêle vrouwtje met een dijk van een stem tegenover een beer van een vent met een warme bariton. Thijs Borsten daagt beiden uit om hun ziel bloot te geven door een lied uit elkaars repertoire te zingen; uiteraard zullen zij proberen hun tegenstander de loef af te steken. Het eind van het concert zal resulteren in een sprankelend duet. Thijs Borsten is met De Uitdaging erop uit artiesten iets anders van zichzelf te laten zien. Dat hem dat goed lukt was duidelijk te merken aan het enthousiasme van de volle zaal in het Kulturhus, toen Denise Jannah, Mola Sylla en Zoumana Diarra door hem uitgedaagd werden. Een onvergetelijke avond, die zeer veel indruk heeft gemaakt.  Op de 28e kunnen we weer op een avond vol amusement en muzikale verrassingen rekenen. Durven Ernst en Erminia namelijk wel uit hun comfortzone te stappen? Nooit eerder zongen zij samen.

Het belooft een spannende avond te worden voor musici en publiek. Thijs Borsten, is actief als pianist/toetsenist in de jazz- en wereldmuziek en componeert en arrangeert voor allerlei ensembles. Thijs speelt eigen muziekproducties in theaters en op concertpodia. In Ruurlo bracht hij behalve De Uitdaging de zeer gewaardeerde muzikale reizen “Weg van Kaap Verdië” met Dina Medina en “Weg van Spanje” met Erminia.

Niet alleen is Ernst Daniël Smid een gevierd zanger en presenteerde hij het TV-programma “una voce particulare, maar werkte hij ook mee aan veel opera producties en heeft hij op podia in binnen- en buitenland gestaan. Op 28 februari kan het publiek in Ruurlo van zijn talent en mooie stem genieten. Erminia Fernández Córdoba staat haar mannetje in de flamenco scene in binnen en buitenland, maar hoe gaat zij deze geweldenaar weerstaan? Maak het mee op 28 februari.

Zie www.kunstkringruurlo.nl. Zaterdag 28 februari Kulturhus. Aanvang 20.00 uur. Voorverkoop € 20.-, kassa € 22,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven