Sportdagen voor 60+ in Borculo en Ruurlo

Door Redactie op 06-02-2015

RUURLO – Op donderdag 26 februari organiseert de Sport Federatie Berkelland(SFB) in samenwerking met een aantal sportverenigingen uit Borculo en Ruurlo de 60 plus Sport en beweeginstuiven Borculo en Ruurlo. De Sportinstuif Borculo vindt plaats in de ochtend van 9.30-12.30 uur in sportaccommodatie ’t Timpke en de Sportinstuif Ruurlo in de middag van 13.30-16.30 uur  en om sporthal ’t Rikkenhage. De sportinstuiven zijn bedoeld voor alle actieve, maar zeker ook voor alle niet actieve 60 plussers uit Borculo en Ruurlo en omstreken. De deelnemers ondergaan een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in Borculo en Ruurlo en men krijgt een sport/beweegadvies. Daarnaast maakt men kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen  eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. De deelnemers kunnen kennismaken en actief meedoen. In Borculo doen mee: volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini, gymnastiek- en jazzdansvereniging Borchlo, badmintonclub Babo met dynamic tennis en badminton en ABTC de Wildbaan met tennis. In Ruurlo doen mee: tennisvereniging Ruurlo, badmintonclub Ruurlo, de Ruurlose Gymnastiek Vereniging, handboogschietvereniging de Gouden Treffer, van de ANBO de koersbalgroep en de gymgroep en Dynamic Tennis.

Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een fysiotherapeut, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven. Er is ook een sportarts aanwezig om alle sport/beweegdrempels met u te kunnen bespreken.

Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden  dan u denkt, dus geef u nu op! Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee. Voor opgave of meer informatie kunt u uiterlijk 19 februari een mail sturen naar [email protected] of bellen naar SFB 0545-476727. Deelname aan de Sportinstuif kost €5,- .

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->