Sportdagen voor 60+ in Borculo en Ruurlo

RUURLO – Op donderdag 26 februari organiseert de Sport Federatie Berkelland(SFB) in samenwerking met een aantal sportverenigingen uit Borculo en Ruurlo de 60 plus Sport en beweeginstuiven Borculo en Ruurlo. De Sportinstuif Borculo vindt plaats in de ochtend van 9.30-12.30 uur in sportaccommodatie ’t Timpke en de Sportinstuif Ruurlo in de middag van 13.30-16.30 uur  en om sporthal ’t Rikkenhage. De sportinstuiven zijn bedoeld voor alle actieve, maar zeker ook voor alle niet actieve 60 plussers uit Borculo en Ruurlo en omstreken. De deelnemers ondergaan een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in Borculo en Ruurlo en men krijgt een sport/beweegadvies. Daarnaast maakt men kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen  eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. De deelnemers kunnen kennismaken en actief meedoen. In Borculo doen mee: volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini, gymnastiek- en jazzdansvereniging Borchlo, badmintonclub Babo met dynamic tennis en badminton en ABTC de Wildbaan met tennis. In Ruurlo doen mee: tennisvereniging Ruurlo, badmintonclub Ruurlo, de Ruurlose Gymnastiek Vereniging, handboogschietvereniging de Gouden Treffer, van de ANBO de koersbalgroep en de gymgroep en Dynamic Tennis.

Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een fysiotherapeut, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven. Er is ook een sportarts aanwezig om alle sport/beweegdrempels met u te kunnen bespreken.

Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden  dan u denkt, dus geef u nu op! Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee. Voor opgave of meer informatie kunt u uiterlijk 19 februari een mail sturen naar [email protected] of bellen naar SFB 0545-476727. Deelname aan de Sportinstuif kost €5,- .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven