Zilver en brons voor synchroonzwemsters

img_6839BORCULO – De derde figurenwedstrijd synchroonzwemmen in regio Oost was wederom succesvol voor Schuurman BZC. De zilveren medaille in categorie 2 werd behaald door de 9-jarige Issa Bleumink uit Borculo. Issa zal in juni tijdens de uitvoeringenwedstrijd een duet zwemmen met Zhifan. Zhifan Nieuwenhuis behaalde in de vorige figurenwedstrijd de tweede plaats. In de klasse age I haalde Ann Regts (11 jaar uit Ruurlo) de bronzen medaille. Ann zwemt ook in de districtsploeg waarin meer verenigingen uit regio Oost zijn vertegenwoordigd. Zij zal eind april in een internationale wedstrijd in Luxemburg haar solo-uitvoering zwemmen. Op zaterdag 11 april organiseert Schuurman BZC in zwembad ’t Timpke te Borculo een heuse synchroonzwemshow. Hierin zullen de leden hun solo’s, duetten en groepsuitvoeringen voor de wedstrijden zwemmen. Daarnaast komen ook de districtsploegen en komen deelneemsters van de NK Senioren die in januari is gezwommen.

Synchroonzwemmen is de meest sierlijke tak van de zwemsport. Tijdens een uitvoering laat je op de maat van muziek, schijnbaar zonder enige inspanning, spectaculaire figuren en zwemslagen zien. Schijnbaar zonder enige inspanning, want synchroonzwemmen is een zware sport.

Het vraagt veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De meisjes kunnen wel een minuut onder water zwemmen!

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven