Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s

NEEDE – Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-judotoernooi (is Japans voor vrienden) gehouden. Op uitnodiging van de organiserende jc Uki-Waza Zandpol hebben 16 judoka’s van judovereniging ’t Höfke Neede/Diepenheim meegedaan,  aan dit toernooi namen verder deel: jc Jigoro Kano Ruinen,  jc Yoko Suma Coevorden,  jc Kodokan Schoonebeek, Sportschool Emsland Ommen, jc Haragei Hardenberg en  jc ‘t Heelal, jc De Roef, jc De Wester, en de Budoka, allen uit Enschede en jc Chikara Deurningen. In totaal 160  judoka’s  hadden gehoor gegeven om aan dit toernooi mee te doen.

Er werd strijd geleverd op drie judomatten in tijdblokken van  ± 1½ uur met 6 judoka’s per poule waarbij een ander puntentelling systeem werd gehanteerd in plaats van het puntentelling systeem van het competitie systeem. Namelijk: het 10 punten systeem per 2 of 3 minuten wedstrijd,  Yuko = 1 punt, Waza-Ari  = 2 punten en een Ippon is 4 punten, Normaal als de tegenstander een ippon scoort is de wedstrijd afgelopen, nu echter kun je terugkomen met meerdere scores binnen de wedstrijdtijd, de judoka die b.v. 2 maal een Ippon en een Waza-Ari scoort, dat is samen 10 punten, is dan winnaar en is gelijk de wedstrijd afgelopen, of  indien de tijd om is en er is niet gescoord in de officiële speeltijd wordt er een verlenging van een minuut bijgetrokken en is de judoka welke een voordeel scoort tijdens de verlenging de winnaar.

Het toernooi was zowel voor de jeugd vanaf 6 jaar jongens en meisjes, alsmede junioren en senioren dames en heren. De judoka’s van ’t Höfke lieten zich niet onbetuigd, maar liefst vier 1e plaatsen, vier 2e plaatsen en evenzoveel 3e plaatsen wisten zij mee te slepen naar de Achterhoek.

Uitslagen:
Een 1e plaats was er voor:
Cheryl Hengeveld, Fien Stoltenberg, Luuk Hofmeijer en Kuba Kwiaton.
Een 2e plaats was er voor:
Janiek Oltvoort, Ramon Vonder, Mick Menning en Wout Assink.
Een 3e plaats was er voor:
Nick Koenders, Bryan Brunsveld, Bas te Lintelo en Carla Kleinwillink.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven