Jentske uit Beltrum wint brons op NK

BELTRUM – Jentske Withag van wielervereniging De Stofwolk is dit weekeinde derde gewonnen tijdens het Nederlands kampioenschap mountainbike. De tienjarige renster uit Beltrum komt al enkele jaren op de weg uit voor de Achterhoekse wielerclub. Maar met name op de mountainbike blijkt ze een regelrecht talentje. Want hoewel ze zich nog maar sinds 2013 op deze discipline heeft gestort, sleepte ze afgelopen zaterdag in het Zuid-Hollandse Arkel meteen brons in de wacht.

Ze blikt dan ook met veel oldoening terug. ,,Het was een loodzwaar parcours met veel afwisseling. Rotsachtig met klimmetjes en afdalingen. Daardoor was het vooral technisch uitdagend.”

De Beltrumse had een goede startpositie, die wordt bepaald aan de hand van klasseringen tijdens eerdere wedstrijden. ,,Ik mocht in de eerste rij als derde starten. Dat ging meteen erg goed. Daarna kwam er meteen een gedeelte met veel los zand. Met vervolgens scherpe bochten en een bocht met een klim, maar ook dat ging goed.”

Eigenlijk gedurende de hele wedstrijd streed ze voortdurend mee om de prijzen. ,,Op een gegeven moment reed ik op de vierde plek, maar omdat een meisje voor mij niet snel genoeg over de stenen reed, kon ik haar inhalen. Uiteindelijk finishte ik als derde. Ik kreeg een mooie bronzen medaille en een bos bloemen. En het mooie was dat, toen we op het podium stonden, het Wilhelmus voor ons werd gespeeld.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven