Open NK ‘apenhang’ tijdens zomerfeest

NEEDE – Elk jaar organiseert Sen ’76 in Neede een feestweek waar men van heinde en verre elk jaar met veel plezier naar toe komt. Door een uitgebreid programma is er voor iedereen wat te doen. Jong en oud. Sen ’76 heeft voor dit jaar een primeur! Op zaterdag 22 augustus wordt het open NK apenhang georganiseerd. Een nieuw sportief evenement  op het al uitgebreide programma. Het open NK apenhang is een evenement waar survivaltoppers uit binnen- en buitenland naar toe komen om in apenhangtechniek de verste afstand af te leggen op een speciaal aangelegd parcours van maar liefst 400 meter lang. De winnaar en winnares ontvangen een mooie prijs, maar mogen zich in ieder geval NK apenhang champ noemen.

Bij de apenhangtechniek hangt de atleet onder een touw met armen en benen, waarbij door het verplaatsen van handen en benen er voorwaarts bewogen wordt. Deze bekende klimtechniek wordt veel gebruikt in de survivalsport en vereist techniek en uithoudingsvermogen. Je zult goed getraind moeten zijn om maar een klein stukje te kunnen klimmen.
Het parcours wordt gebouwd door de specialisten van Stichting Survival Neede.

Deze goed opgeleide mensen verzinnen en bouwen elk jaar een zeer uitdagend en zwaar parcours voor de jaarlijkse Needse survivalrun. Deze run staat onder de kenners bekend als technisch, maar vooral zwaar.

Denk je dat je dit aan kunt? Ben jij sterk genoeg? Ben jij een goed getrainde apenhangtopper? Durf jij de uitdaging aan?
Geef je dan nu op www.sen76.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven