Fietsbaan Neede dit jaar nog vernieuwd

NEEDE – Dit jaar zal mede dankzij provinciale subsidie de fietsbaan tussen Wolinkweg en Industrieweg in Neede worden aangelegd. Het pad vanaf de Wolinkweg tot aan Neede is al jaren (veel) te smal en in slechte staat. Aanleg is belangrijk en zeer gewenst om een veilige en mooie fietsdoorbraak te maken richting industrieterrein. Scholieren van het Onderwijsplein fietsen straks veilig via de Industrieweg en Handelsweg naar school. Ook woon-werk verkeer en recreanten en toeristen profiteren van deze prachtige nieuwe voorziening.

Het gedeelte van de oude spoorbaan vanaf de Needseweg tot het industrieterrein is dringend aan onderhoud toe. Daarnaast is het gewenst dat dit gedeelte verhard en verbreed wordt waardoor een fietsveilige route ontstaat. Dit jaar nog legt de gemeente de fietsbaan tussen Wolinkweg en Industrieweg aan. Later zal door Rijkswaterstaat, binnen het project van de aanleg van de N18, het gedeelte van de Needseweg tot aan de Wolinkweg aangelegd worden.
De kosten van de aanleg van de fietsbaan worden begroot op 330.000 euro. De provincie heeft 150.000 euro BDU-subsidie toegezegd voor deze fietsbaan.
Er is een voorlopig ontwerp. Dit ontwerp biedt nog alle ruimte voor inspraak en participatie van aanwonenden. Begin september komt er een inloopavond.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven