”Heel Gelselaar bakt” op 26 augustus!

GELSELAAR – De projectgroep Bie Winkels! in Gelselaar laat op woensdag 26 augustus vanaf 13.00 uur de bakkerij herleven. Voor inwoners van Gelselaar, streekbewoners en toeristen is er die middag in café Florijn en de schuur van boerderij Winkels aan de Dorpsstraat ‘Heel Gelselaar bakt’. Na de sfeervolle avond eind juni met dichters, schilders en muzikanten op de delle in de schuur van Winkels staat voor direct na de zomervakantie het bakfestijn op de agenda. Het dorp barst van de activiteiten in die week: eerst op maandag 24 augustus TV Gelderland met Zomer in Gelderland en op donderdag 27 augustus begint het dorpsfeest. Alle reden om op 26 augustus goed voor de inwendige mens te zorgen door zelf te gaan bakken! De kosten van deelname bedragen € 7,50, inclusief bakmateriaal. Aanmelding voor deelname kan telefonisch en per e-mail: bij café Florijn, tel. 0545 481283 of [email protected]. De deelnemers gaan aan de hand van een ambachtelijk bakkersrecept hun bakkunsten vertonen. Er zijn drie voorrondes in café Florijn (13.00, 14.00 en 15.00 uur), waaruit zes finalisten voort zullen komen.

Voor de mensen die niet bakken en voor kinderen zijn er andere activiteiten in het dorp. Ook biedt Florijn een Heel Gelselaar bakt 3-gangen menu aan. Om 18.00 uur heeft de prijsuitreiking plaats op de deel in de schuur van Winkels. De jury, met bakker Liebrand uit Borculo als voorzitter, zal deze middag proeven en oordelen.

Daarna is er een bakdemonstratie. Kortom, een activiteit van Bie Winkels die voor zowel deelnemers als bezoekers veel te bieden heeft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven