Holterhoek klaar voor kermisweekend

HOLTERHOEK – Buurtschap Holterhoek viert vrijdag en zaterdag 14 en 15 augustus de traditionele kermis. De festiviteiten worden gehouden op het feestterrein van Café Grenszicht in de Holterhoek. Het feest begint vrijdagochtend om 9.30 uur met een uitgebreid ontbijt, waarbij gezellig samen gegeten en gedronken wordt als gezellige start van de kermis. Na het ontbijt start het volleybal vanaf 12 jaar en kunnen kinderen van 5 tot en met 11 jaar zich vermaken met eendjes vangen, skelterrace, ballontrappen en krattendans.

Vrijdagavond om 19.30 uur zal in een optocht vanaf café Grenszicht onder begeleiding van de Grensmarietjes en de harmonicaspelers uit Beltrum het koningspaar 2014 Joop en Trees Penterman en jeugdkoningin Kelly Asschert worden opgehaald. Vanaf 21.00 uur is er een gezellige feestavond voor jong en oud met muzikale begeleiding van het toporkest “Partyband Ekkelboom”.

De tweede dag van de kermis begint om 9.15 uur met koffie en pillewegge. Na de opening van de voorzitter Jos Rötter en de burgemeester de heer Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland wordt om 10.00 uur gestart met het vogelschieten voor dames en heren vanaf 18 jaar en het jeugdvogelschieten van 13 t/m 17 jaar. Daarnaast start de spelen voor de jeugd van 0 t/m 12. Daarnaast zijn natuurlijk nog aanwezig een zandbak met allerlei speelgoed, springkussen voor groteren en kleineren.

Tijdens het vogelschieten start het ringrijden en balgooien gemengd voor 13 jaar en ouder. Na afloop van alle spelen zal de officiële huldiging plaats vinden van de jeugdkoning 2015 en koning en koningin 2015 en tevens de prijsuitreiking van de diverse volksspelen. Het geheel wordt omlijst met muzikale medewerking van “Gert Ekkelboom”.

Zaterdagavond vanaf 21.00 uur kunnen bezoekers lekker feesten met een daverend optreden van “JackFire”.
Kijk voor meer informatie in de verschillende cafés in Eibergen, Groenlo, Rekken, Beltrum of het Zwilbrock.
Volksfeest Vereniging Holterhoek is ook online te bekijken op www.holterhoek.eu.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven