Kunstkring heeft nieuw programma rond

RUURLO – Onder het motto ‘Kunst en cultuur dichterbij’ gaat de Vereniging KunstKring Ruurlo het seizoen 2015-2016 in. “Al 20 jaar is de KunstKring Ruurlo door de enthousiaste inzet van vrijwilligers actief op het gebied van creativiteit en kunstzinnigheid en daarvan is het atelier van het Kulturhus het bruisende centrum”, aldus voorzitter Barbara Bodegom op de voorpagina van de nieuwe Programmakrant.

Een greep uit het brede aanbod: er zijn 8 concerten gepland, waarbij het afscheidsconcert door Emmy Verheij voor liefhebbers van klassieke muziek een hoogtepunt zal zijn. De Theaterbus gaat dit seizoen drie keer rijden, o.a. naar Muziekcentrum Enschede waar Mozarts opera ‘Così fan tutte’ wordt uitgevoerd. In september wordt een bezoek gebracht aan het Kröller-Müller museum, voorbereid door de werkgroep Museumbezoek.

Een belangrijk deel van het programma wordt bepaald door cursussen die in het teken staan van creativiteit en kunstzinnigheid. Naast veel bekende cursussen is er ruimte voor enkele nieuwe, w.o. portretschilderen.
Voor de 37e keer wordt in de Dorpskerk de door de Ruurlose gemeenschap zeer gewaarde en altijd drukbezochte Kerst-Inn georganiseerd. Heel bijzonder is het Kunsttunnel-project. De saaie fietstunnel wordt in het najaar omgetoverd in een fraaie panoramatunnel, waarbij de bewoners zelf de handen uit de mouwen zullen steken en het door Ruurlose kunstenaars ontworpen en aangebrachte kunstwerk zullen inkleuren.

“Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van dit veelzijdige aanbod kunnen profiteren. En daarom houden we de prijzen laag en krijgen onze leden een vaste korting bij de inschrijving op cursussen en concerten in Ruurlo”, vertelt Barbara Bodegom.

Om dit jubileumjaar extra glans te geven kunnen alle leden en nieuwe leden zich inschrijven voor een gratis concert in Ruurlo in het jaar 2015. Informatie over alle activiteiten is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo, www.kunstkringruurlo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven