Mysterieuze ”UFO” landt in Beltrum

BELTRUM – Straattheatershows, aanstekelijke muziek en een verrassend bloemencorso: dat is Festunique 2015! Op zondagmiddag 6 september is het in heel Beltrum één groot en veelzijdig feest. Tijdens dit unieke festijn kunt u genieten van talentvolle kunstenaars met een flinke dosis humor, verrassende dahliacreaties en een onweerstaanbaar voedselspektakel. U bent van harte welkom!

In Beltrum wordt op zondag 6 september alweer de vierde editie van Festunique gehouden, een festijn dat jaar op jaar verrast en meer toeschouwers trekt. Wat dacht u van uitrusten op een levend bankstel, genieten van een adembenemende show van koorddanseres Melanie Hagedorn en een mierzoete suikerspinact van de Sweet Chefs? Naast nog veel meer uiteenlopende straattheatervoorstellingen is er tijdens Festunique volop muzikaal vermaak en een verrassend defilé van corsowagens. Aan het bloemencorso nemen elf grote creaties deel. Fanatieke bouwers werkten maandenlang aan deze bijzondere, met dahlia’s beplakte wagens waarbij muziek, dans, theater en andere animatie niet ontbreekt.

Al eens een ruimtevaarder ontmoet die net terug is van zijn ruimtereis? Eén van de voorstellingen die dit jaar te bewonderen zijn op Festunique is ‘Back From the Future’. Deze mysterieuze show biedt het volwassen publiek een verwarrende en tegelijkertijd intense ervaring. Zodra twee professionele mentalisten uit hun UFO stappen begint een geniale show vol ongelooflijk spektakel en spraakmakende illusies. Alles wat we niet begrijpen zal respect van ons krijgen na het gewaagde optreden van deze ruimtevaarders… Daarnaast bent u niet alleen voor spectaculair straatheater, maar ook voor overheerlijk culinair genot aan het juiste adres bij Festunique! Food on Wheels trakteert u namelijk ook dit jaar weer op de lekkerste fruitsappen, Flammkuchen, mosselen en meer. En dat allemaal vers bereid in een oude Bedford, een omgebouwde brandweerbus en een mobiel Frans café. Dat wordt genieten!
Naast straattheater en het bloemencorso is ook muziek een geliefd onderdeel van Festunique. Een bijzondere praalwagen die dit jaar mee rijdt in het defilé van corsowagens is die van Shuffle.

Tijdens dit ware spektakel vol slagwerkenthousiasme tonen twaalf slagwerkers hun passie voor percussie. De daverende show wordt gegeven op en rond een rijdende wagen die tussen de met dahlia’s beplakte corsowagens rijdt. Interactie met het publiek, een divers pakket aan trommels, diverse ritmische stijlen en veel plezier en enthousiasme is wat de slagwerkers met hun show willen tonen. Bovendien krijgt het publiek alvast een exclusief voorproefje op de theatershow Slagveld, die op 3 oktober in première gaat. De vrolijke slagwerkersgroep sluit haar optreden af op het kermisterrein aan de Avesterweg. Deze spectaculaire slotshow wilt u niet missen!

Met Festunique presenteert Beltrum op zondag 6 september een festijn met theater, muziek, corso, braderie en kermis. Festunique begint om 12.00 uur en gaat over in de Beltrumse kermis. Wilt u de komende dagen alvast in de Festunique-stemming raken? Houd dan de website in de gaten voor de uitzenddata en frequentie van Radio Festunique.

Ook voor meer informatie over het totale programma van Festunique kijkt u op www.festunique.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven