Op De Bleek heeft nu eigen speelplaats

EIBERGEN – In een nieuwbouwwijk hoort een speeltuin. In de nieuwbouwwijk Op de Bleek in Eibergen mochten kinderen zelf bepalen hoe de speeltuin er uit komt te zien. De Zoë’s speelplaats wordt 2 september officieel geopend. Tijdens de open dag van nieuwbouwwijk Op de Bleek op zaterdag 11 april konden kinderen een eigen ontwerp voor een speeltuin in de wijk inleveren. Het ontwerp van de speeltuin, waarvan de aanleg ondertussen is afgerond, is gemaakt op basis van de suggesties van kinderen. ‘Volgens de kinderen moest de speeltuin vooral een plek worden waar ze lekker konden klimmen’ aldus Roy Nijenhuis. Hij is verantwoordelijk binnen Ter Steege Bouw Vastgoed voor de ontwikkeling van de wijk en bedacht deze wedstrijd. ‘Naast allerlei gekken dingen om in te klimmen, heeft de speelplek ook een schommel gekregen. Ook dat was een suggestie van veel kinderen.’

De speeltuin in de wijk Op de Bleek krijgt de naam ‘Zoë’s Speelplaats’. Zoë leverde de leukste tekening in, naar haar wordt de speeltuin dan ook vernoemd. Nijenhuis: ‘Dat we de speeltuin naar Zoë vernoemen wil niet zeggen dat andere kinderen niet welkom zijn. Speciaal hiervoor staat op het naambordje van de speeltuin vermeld dat ook andere kinderen welkom zijn.’ Alle andere buurtkinderen die ook een ontwerp voor de speeltuin hebben ingeleverd kregen een ander presentje voor de moeite. Ook zijn zij uitgenodigd voor de openingshandeling die Zoë Timme mag verrichten.

De opening van de speeltuin is op woensdag 2 september en wordt verricht door Zoë Timme. De openingshandeling is om 14.00 uur. Na de openingshandeling mogen kinderen lekker spelen.

Foto’s Roy Nijman:
[maxgallery id=”73644″]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven