Fietsactie rondom Noabers of Duchenne

FullSizeRenderBORCULO – Fietsfanaten Henk-Jan Harbers en Simon Oevering (zie foto hierboven) vormen samen het MTB- team ‘Noabers of Duchenne’. Dit MTB-team gaat in september 2016 voor de 3e keer meerijden met Duchenne Heroes. Een 700 km lange en loodzware mountainbiketocht door diverse landen voor het goede doel. Om hier aan deel te nemen moet er startgeld en inschrijfgeld betaald worden. Voor Noabers of Duchenne is dit ruim €5.500,=. Dit geld komt ten goede aan de Stichting Duchenne Parents. Duchenne Parents laat onderzoek doen naar het ontwikkelen van medicijnen die er in de toekomst voor moeten zorg dragen dat Duchenne spierdystrofie te genezen is dan wel is te voorkomen. Henk-Jan en Simon zijn extra gemotiveerd om Duchenne spierdystrofie de wereld uit te trappen door het feit dat ze Thomas en Bram Duitscher uit hun woonplaats Eibergen persoonlijk kennen. Deze broers uit het gezin Duitscher hebben beide Duchenne spierdystofie.

“Je ziet wat het voor hen en hun ouders betekent om te moeten leven met deze ziekte en zijn gevolgen. Bij de deelname zijn de jongens in onze gedachten. Het motiveert ons om onze spieren in te zetten voor dit fantastische doel. Op de momenten dat je het onderweg moeilijk hebt door tegenslag of vermoeidheid, dan denken we aan hen en dat geeft nieuwe energie en wilskracht om de finish te halen.“
Om geld in te zamelen zijn er diverse acties die al lopen en die nog gaan lopen. Zo kan men een fiets winnen door het statiegeldbonnetje in de groene spaarblusser te doneren bij de volgende supermarkten: Jumbo Patrick Hobelman, Plus Koenders in Eibergen maar ook de Albert Heijn in Neede. De fiets is beschikbaar gesteld door Goossens Borculo. De trekking zal op 31 december 2015 om 11.00 uur zijn bij Goossens in Borculo.

Naast deze statiegeldbonnenactie is er in de decembermaand weer een geweldige wijnactie met slijterwijnen van FG Slijterij en Wijnhandel uit Eibergen. Vorig jaar lag de uitdaging in het verkopen van 100 dozen wijn, dit jaar gaat Noabers of Duchenne voor 150 dozen! Wil je een goed verhaal bij het kerstdiner, bestel dan bij hen een doosje wijn. Een mooie kerstgedachte.

Meer informatie over beide acties is te lezen op de website www.noabersofduchenne.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven