Gemeente snoeit taxus voor goed doel

EIBERGEN – De gemeente Berkelland gaat zich de komende dagen inzetten voor stichting Vergroot de Hoop – die zoveel mogelijk taxussnoeisel verzamelt om de strijd tegen kanker tegen te gaan. Het snoeisel bevat baccatine een belangrijke grondstof voor kankerbestrijdende geneesmiddelen. In Berkelland worden de taxushagen op de begraafplaatsen nu gesnoeid. In Eibergen is hovenier René Reesink aan de slag op de begraafplaats langs de Haaksbergseweg (zie foto’s). ”De stichting heeft hier speciale kisten neergezet. Daar doe in het taxussnoeisel in. Ik draag de actie een warm hart toe. Best bijzonder om een haag te snoeien voor een goed doel. Dat doe je niet zo vaak als hovenier” In totaal wordt er 1,8 kilometer aan taxushaag gesnoeid, laat woordvoerster Henny Roos namens de gemeente Berkelland weten. ”We hebben het dit keer iets langer laten groeien. Zodat er meer snoeisel van de haag af komt. Wij doen dit nu voor de eerste keer. Het is een geweldig project en daar dragen wij graag een steentje aan mee.” Meer informatie over de inzamelingsactie kunt u vinden op de site www.vergrootdehoop.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[maxgallery id=”73670″]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven