Johnny Grave nieuwe schutterskoning

BELTRUM – Inwoner van Beltrum, Johnny Grave is dinsdag gekroond tot schutterskoning. Een enerverende ‘wedstrijd’ werd het waar nog lang over nagepraat zal worden. De dames maakten het minder spannend. Na 237ste schot schoot Nathalie te Loeke raak en kwam de gehele vogel naar beneden en werd zij tot Koningin gekroond.

Bij de heren schoot Robert Dibbelink rond 11.45 uur de staart en vrijwel de hele romp naar beneden, maar bleef er nog een klein stukje hout hangen. De regel is natuurlijk dat alles naar beneden moet, dus ging het door! Bijna alle 100 schutters kregen nog de kans om die kleine splinter eraf te schieten. Na afloop van die lopende 5e ronde maakte voorzitter Robert Rinders van de Wannahaves bekend dat alle schutters nog een kans kregen tot Robert Dibbelink opnieuw zou schieten: Als het dan niemand gelukt was het stukje eraf te schieten, zou Robert alsnog koning worden. Maar niemand liet zich kennen. Iedereen wil natuurlijk koning van Beltrum worden! Maar toen lukte het Johnny Grave rond 12.45uur alsnog het stukje eraf te schieten!

Aan het vogelschieten bij de heren namen in totaal 100 schutters deel, bij de dames waren het er 44. Bij de dames ook een bijzonderheid: Karlijn Hanselman schoot zowel hals, staart en linker vleugel naar beneden in drie verschillende schoten. Maar daar was het dus Nathalie te Loeke die de romp naar beneden schoot en zich een heel jaar lang Schutterskoningin van Beltrum mag noemen!

Bij de jeugd was het een compleet feestje voor de wagenbouwgroep de Toekomst: Tot jeugdprins werd Kas Klein Gunnewiek gekroond. De titel jeugdprinses is voor Mila ter Meer.

De volledige uitslag
Dames:
Hals: Karlijn Hanselman
Staart: Karlijn Hanselman
Romp: Nathalie te Loeke
Vleugels: Karlijn Hanselman en Grea Bleumink
Koningin: Nathalie te Loeke

Heren:
Hals: Fons Nijenhuis
Staart: Robert Dibbelink
Romp: Johnny Grave
Vleugels: Robert Huinink en Koen Dute
Koning: Johnny Grave

Jeugd:
Jeugdprinses: Mila ter Meer
Jeugdprins: Kas Klein Gunnewiek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven