Opening expo: Neede, vroeger en nu

NEEDE – Ter gelegenheid van het vernieuwde centrum van Neede en de feestelijke opening op zaterdag 26 september zal de Historische Kring Neede (HKN) in de Oale Smederieje een tentoonstelling inrichten. Met als titel: Vroeger – Toen – Nu. HKN zal niet alleen foto’s laten zien uit het verleden (begin 1900), maar ook foto’s uit de jaren 1960/1970/1980 en van het heden. Zo zal de expo meerdere generaties aanspreken en bij velen herinneringen oproepen.

Door foto’s te tonen van het heden laat HKN zien dat ze vooruit kijkt en nu al de huidige situatie vastlegt voor de volgende generatie. De vitrinekasten in de smederij worden ingericht met promotiemateriaal en/of artikelen uit het verleden van diverse Needse (oud)ondernemers. Gedacht moet worden aan: kleerhangers, asbakken, stickers, producten met daarop de bedrijfsnaam en/of logo van de ondernemer.

Op deze manier speelt HKN op een originele manier in op de opening van het vernieuwde winkelcentrum. We kunnen nu al melden dat we prachtig en uniek materiaal van (oud)ondernemers binnen hebben gekregen.

Ook tijdens de expositieperiode maken we graag een plekje vrij voor aangeboden artikelen. De nieuwe tentoonstelling is te bekijken op zaterdag 26 september vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.  Daarna op de openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4: woensdag van  14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur.

De expositie is tot en met 30 november. De toegang is gratis. Voor eigen rekening kan een consumptie genuttigd worden in de smederij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven