Groep Wielderink wint corso Festunique

BELTRUM – Met hun creatie Full Pull pakt groep Wielderink de hoogste prijs van Festunique. De vakjury kende de tweede plek toe aan Oet Alle Windstreken met Draconicon en plaatste Vikings met Hollandsch Glorie op drie. Het publiek gaf Oet Alle Windstreken met Draconicon de meeste stemmen. Vele duizenden bezoekers keken zondagmiddag 7 september hun ogen uit tijdens het bloemencorso van Festunique in Beltrum. Elf grote wagens begeleid door muziek en theater trokken door de straten en ontlokten menig oh en ah. Het publiek werd perfect vermaakt Honderden figuranten op en rond alle corsowagens zorgden ervoor dat er overal wat gebeurde. De bezoekers hadden bijna ogen te kort.

De vierde editie van Festunique trok zondag ondanks enkele buien die deze middag ook Beltrum aan wilden doen, duizenden bezoekers naar Beltrum. Jong en oud keken hun ogen uit bij diverse straattheateracts, muziekoptredens, struinden rond op de braderie en kermis en bewonderden de prachtige creaties tijdens het corso. Op deze 1e zondag van september werd Festunique in Beltrum in een overvolle feesttent afgesloten met BeltrumOnStage met meer dan 60 muzikanten uit Beltrum met ook Willem ter Horst in hun midden op een megapodium compleet met professionele ledwall en licht&geluidsshow.

De vakjury gaf de creatie van winnaar Wielderink 6.411 punten. De nummer 2, Oet Alle Windstreken kreeg in totaal 6.148 punten en Vikings kreeg er 5.899. De publieksprijs werd dit jaar Oet Alle Windstreken met Draconicon. Het publiek plaatste de wagen Kannibalen van The Rising Hope op een 2e plek en Hollandsch Glorie van Vikings eindige als derde in de ogen van het publiek. De beste creatie van het jeugdcorso was volgend de jury ‘Wij gaan naar school continue, om 12:00uur geen karbonade met jus?? van Berend Schilderinck en Roel Schilderinck. De winnaar van de publieksprijs bij de jeugd was Race to the Max van Kas klein Gunnewiek, Jur Belterman, Bram ten Have, Sep Beusink, Eize Stevens, Niek klein Tuente, Mika Schilderinck.

Maandagochtend werden In Beltrum traditioneel ook de wedstrijden ringsteken gehouden op de fiets en per paard. Ook konden de basisschoolkinderen zich uitleven met kinderspelen. In de fraai aangeklede feesttent werd de sfeer die er na het BeltrumOnStage-concert van zondagavond, doorgezet op de maandag onder begeleiding van de band Vangrail. Zie voor overige uitslagen en foto’s www.festunique.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven