Dameskoor viert haar lustrum in kerk

foto persberichtEIBERGEN – Op zondag 18 oktober verzorgt het dameskoor “The Voices” een lustrumconcert in de Oude Mattheüskerk in Eibergen. Het koor brengt een gevarieerd programma. De aanvang is om 15:00 uur. De toegangsprijs is vastgesteld op €.7,50 inclusief een consumptie na afloop van het concert. Het uit 9 personen bestaande dameskoor The Voices viert met dit concert haar zesde lustrum. Het koor onderscheidt zich door een stabiele bezetting gedurende de 30 jaren van hun bestaan. Sinds het prille begin wordt door de dames op woensdagmorgen geoefend. Ze gingen verder met het uitbreiden van het repertoire. Er werd gezocht naar liederen in het populair klassieke genre. Het koor heeft in de jaren een hechte eenheid opgebouwd. De dames durfden het zelfs aan om aan een nationaal concours deel te nemen. Dit werd een groot succes. Er werd een derde plaats bereikt op dit landelijk concours. De groep zag dit als een impuls om de kwaliteit verder op te voeren. Er werd les genomen bij een gerenommeerde zangdocente.

Aan de stemvorming, ademhaling en de uitspraak werd en wordt gewerkt. Zo werd ervaren dat het altijd beter kan. Door zo te investeren in kwaliteit blijven ze jong en fris zingen ondanks dat het koor al 30 jaar bestaat. Een Kerstprogramma werd ontwikkeld. Dit programma is doorspekt met kerstverhalen Dit is een gewild programma gezien het aantal aanvragen. Voor het jaar 2015 zijn al zes kerstuitvoeringen gepland. Ook is er met een zekere regelmaat een vraag om muzikale ondersteuning vanuit religieuze instellingen. Diverse verenigingen weten het koor te vinden voor een middag- of avondvullend programma. Wetend dat muziek een communicatiemiddel is wordt ook meegewerkt in zorginstellingen van diverse aard, waarbij de gevoelige snaren van de luisteraars worden bereikt.
Vaak wordt er a capella gezongen, maar waar nodig wordt het koor begeleid door Joop Abbink.

Het programma voor het 6e lustrum is zorgvuldig samengesteld en u kunt luisteren naar prachtige liederen van o.a. Herman Strategier, Johannes Brahms, Jurriaan Andriessen, Mendelssohn, Verdi, Schubert en Bob Chilcott. Medewerking aan het concert wordt verleend door: Christo Guenov – piano, Magdalena Kadziolka-Guenov – dwarsfluit, Herenkoor Lievelde – olv. Gerard Berentsen en Joop Abbink – pianobegeleiding.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven