Kunstkring zet ‘Van Gogh’ in zonnetje

RUURLO – De komende maanden staat een aantal activiteiten van de KunstKring Ruurlo in het teken van het Van Goghjaar. Het jaar dat het 125 jaar geleden is dat de grote Nederlandse kunstenaar is overleden. Kinderen uit groep 7 van de Ruurlose basisscholen nemen deel aan het project ‘Kunst in de Kinderschoenen’, waarbij het leven en werk van Vincent van Gogh centraal staat. Behalve dat op hun school zal worden verteld over de schilder, zijn zij zelf actief in het atelier van de KunstKring in het Kulturhus. Zo kunnen porseleinen voorwerpen en T-shirts worden beschilderd, schilderijtjes worden vervaardigd geïnspireerd door Van Gogh en leren de kinderen zelf verf maken. Het project wordt groots afgesloten met een heuse tentoonstelling van de kunstwerken in het Kulturhus vanaf 27 november.

Onder het motto ‘De Nieuwe verbeelding. Een ontmoeting met Vincent van Gogh’ heeft een groot aantal lokale (amateur)kunstenaars zich opgegeven om een expositie gestalte te geven van schilderijen, tekeningen en keramiek, uiteraard met Van Gogh als inspiratiebron. De activiteiten rondom het Van Goghjaar worden feestelijk afgesloten met een concert door het ‘Hexagon Ensemble’ op 31 januari, waarbij de verschillende stijlperiodes van de grote meester muzikaal worden vorm gegeven. Dit concert wordt gecombineerd met de expositie van de door de (amateur)kunstenaars vervaardigde kunstwerken.

De prelude op dit alles is de vertelling ‘Op reis met Vincent’ over zijn leven en werk door Gerrit Hazewinkel uit Eibergen. Iedereen die geïnteresseerd is wordt hierbij van harte uitgenodigd op zondag 11 oktober om 15.00 uur in het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Belangstellenden voor deze vertelling kunnen zich opgeven bij Lieneke Tanis, [email protected] of tel. 0573-451245, b.g.g. Femia Kok, 0573-453090.

Informatie over alle activiteiten vindt u op www.kunstkring.ruurlo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven