Sport/beweeginstuif Neede groot succes

IMG_8825NEEDE – De 60 plus Sport- en beweeginstuif Neede op dinsdag 20 oktober in sporthal ’t Spilbroek is een groot succes geworden. De Sport Federatie Berkelland(SFB) organiseerde in samenwerking met de Needse Gymnastiek Vereniging, Badmintonclub Dynamo Neede, Chi Center Neede en Sportstudio de Gaard de instuif in Neede. Een recordaantal van 67 deelnemers deden mee aan de fittest begeleid door de medewerkers van de SFB en leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College. Daar werd getest hoe de deelnemers scoorden t.o.v. leeftijdsgenoten op beenkracht, knijpkracht, handvaardigheid schouderlenigheid en uithoudingsvermogen. De test was niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar gaf toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. Na de test kreeg elke deelnemer een beweegadvies op maat van de medewerkers van de SFB.

Voor deelnemers met mankementen of vragen over hun fysieke gesteldheid was sportarts Wolter Kluivers aanwezig. Na het beweegadvies konden de deelnemers kennismaken met Tai Chi, Gymnastiek, Badminton en de groepslessen van de sportschool. Elke deelnemende vereniging/organisatie had enkele eigen leden meegenomen zodat er altijd in groepsverband gesport/bewogen kon worden. Zo hoopt de SFB dat elke deelnemer weet wat er te doen is voor 60 plussers in Neede en omstreken.

Zie voor het complete 60+ aanbod in Berkelland onze website www.sportfederatieberkelland.nl. De volgende 60+Sport/beweeginstuif staat gepland op dinsdag 22 december van 9.30-12.30 uur in Eibergen. Voor meer informatie [email protected] of bel de SFB 0545-476727

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven