Struinen met Truus: Uitslag kunstwedstrijd BART

IMG_8381Verslag kunstkring BART; Vele bezoekers liepen achteloos voorbij aan de lange sliert die vanaf het plafond naar beneden hing; de kiezers die hun keuze moesten maken op basis van een foto alleen konden zich slechts verwonderd afvragen wat dit precies was. Je moest het inderdaad goed bekijken om te ontdekken dat vrijwel iedere dm² van het object een waar kunstwerk toonde. Hein Bloemen, de voorzitter van de vakjury, en zijn collegae juryleden hadden dat goed gezien en prezen bovendien de originaliteit van het werk waarmee de maakster had ingespeeld op de aanwezigheid van paarden als een onmisbaar, maar niet voor de hand liggend element in het Berkellandse landschap.

Originaliteit was een sterk punt dat de jury in overweging nam bij de moeilijke keuze uit de vele ingezonden werken die doorgaans ook nog eens van hoge kwaliteit waren. De keuze was dan ook moeilijk.

De uitslag van de vakjury was als volgt:
1e prijs: Jo Huijsman met “Berkelland – Paardenland”
2e prijs: André te Dorsthorst met “Berkelland vol groene energie”
3e prijs: Seine Schoemaker met “Zwaar weer boven Hambroek”
Een aanmoedigingsprijs ging naar Jetty van Well met “Ochtendmist in Berkelland”.

Dat de publieksprijs ten dele overeenkwam met die van de vakjury zal dan ook niet verbazen.
Vanuit de 1781 stemmen die via de website en via het handmatig invullen van het stemformulier tijdens de expositie werden uitgebracht kwamen de volgende winnaars uit de bus:
1e prijs: Jetty van Well met “Ochtendmis in Berkelland”
2e prijs: André te Dorsthorst met “Berkelland vol groene energie”
3e prijs: Hilde Grooters met “Reurei”

Een prijs voor “aanstormend talent” werd toegekend aan de (nog) 15-jarige, maar veelbelovende Tessa Bouwmeester met haar werk ” ’t Weemer Eendje”

Foto’s Truus Stotteler:

[maxgallery id=”75244″]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven