Twentse haan wint hanenkraaiwedstrijd

NEEDE – Zondagmorgen kraaiden de hanen er weer vrolijk op los in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Bergstraat te Neede. De NPV-Neede hield er haar jaarlijkse hanenkraai wedstrijd. Veertig hanen van twaalf eigenaren streden om de H. Mol Wisselbokaal.

Sommige hanen hielden hun snavel stil maar er werd in totaal tijdens de wedstrijd maar liefst 712 keer gekraaid.  Een Twentse krielhaan van Tobi Brinkman uit Goor kraaide 55 keer en werd daarmee winnaar van de H. Mol wisselbokaal. De winnaar van vorig jaar Harry van Ulden uit Goor werd nu tweede. Zijn Twentse krielhaan kraaide 49 keer. De derde plaats was voor een Hollandse krielhaan van Jan Krooshof uit Neede die 42 keer kraaide.

Voorzitter Dinant Rohaan reikte de prijzen uit en sprak zijn waardering uit voor de deelnemers en de organisatie van dit unieke gebeuren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven