Verdachte van inbraak in Ruurlo gepakt

RUURLO – In de ochtend van vrijdag 9 oktober hebben twee mannen ingebroken bij een kantoorboekhandel aan de Zuivelweg in Ruurlo. Voor zover bekend hebben ze geen buit gemaakt. Een 23-jarige man uit Gouda is vrijdagmiddag mede dankzij tips van Burgernetters aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak.

De inbraak vond vlak voor 05.00 uur plaats. Een getuige zag de mannen wegrijden en tipte de politie. Mogelijk hebben de mannen zich tijdelijk schuil gehouden want pas rond 07.00 uur ontstond een achtervolging van de auto die gezien was bij de inbraak. De achtervolging eindigde toen de auto door de verdachten gedumpt werd aan de Haitsma Mulierlaan in Lochem, op de oprit van een woning. De verdachten gingen er lopend vandoor en de politie zette de omgeving af. Er werd gevraagd om ondersteuning van een politiehelikopter, maar het duurde enige tijd voordat die ter plaatse kon komen, mede in verband met mist in het westen van het land.

Verder zette de politie een burgernetactie en politiehonden in. Via de burgernetactie kwamen meerdere keren tips binnen over waar een verdachte was gezien of zich mogelijk zou bevinden. Mede op basis van deze tips is de zoekactie op een gegeven moment verplaatst naar de omgeving van de Tusselerdijk. De 23-jarige man werd uiteindelijk gespot op een camping en er volgde opnieuw een achtervolging. De man staakte zijn verzet even later – mede omdat er een politiehelikopter boven zijn hoofd hing – en is om 13.50 uur aangehouden door de politie op de Goorseweg.

Een tweede politiehelikopter kwam de eerste heli aflossen en heeft daarna nog korte tijd gezocht naar de tweede verdachte, maar deze is helaas niet gevonden. De politie bedankt alle mensen die gereageerd hebben voor hun reacties!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven