Wijk Op de Bleek is weer goed in trek

EIBERGEN – De afgelopen twee jaren zijn 35 woningen verkocht en gebouwd in de Eibergse nieuwbouwwijk Op de Bleek. Dat zijn bijna net zoveel woningen als de jaren daarvoor. Vanaf 2008 tot en met 2013 werden 36 woningen verkocht en gebouwd. Daarmee kan definitief een streep onder de crisis worden gezet. De wijk Op de Bleek is in trek.

In 2014 waren het vooral de kopers die geen woning achterlaten de kartrekkers. In 2015 kwamen ook de mensen die wel iets te verkopen hadden in beweging. Deze trend is niet alleen landelijk zichtbaar, ook in Eibergen is dit het beeld. Daarnaast is het opvallend dat een deel van de kopers vanuit de stad naar Eibergen komt. ‘Het zijn vaak oud Eibergenaren die vanwege studie hun woonplaats verlieten en nu terugkomen’ aldus Yvette Jaarsveld, verkoper bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. Ook het Kadaster en Binnenlands Bestuur zien deze trend. Eind september presenteerden zij cijfers waaruit blijkt dat gezinnen de stad verlaten. Gezinnen zoeken een ruime betaalbare woning in een groene en veilige omgeving voor hun kinderen.

Dit najaar is Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen begonnen met de bouw van zes rijwoningen met een lessenaarskap en vier twee-onder-één-kap woningen. In beide series is slechts één woning onverkocht, daarom start de Rijssense bouwer en ontwikkelaar op 31 oktober met de verkoop van een aantal nieuwe woningen. ‘Het gaat om zeven rijwoningen en acht twee-onder-één-kap woningen. De twee-onder-één-kap woningen zijn van hetzelfde ontwerp als de woningen die nu in aanbouw zijn. De rijwoningen zijn extra duurzaam. Zo hebben deze woningen allemaal zonnepanelen op de het dak’ aldus Yvette Jaarsveld.

Op zaterdag 31 oktober 2015 kunnen geïnteresseerden kennismaken met de twee-onder-één-kap en rijwoningen die in verkoop gaan, maar ook de woningen in aanbouw zijn te bezichtigen. Tijdens de open dag, die duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur, staan makelaars, medewerkers van een lokale bank en medewerkers van Ter Steege iedereen te woord. Omdat het deze dag ook Halloween is, is er voor alle bezoekers aan de open dag en bewoners van Op de Bleek een kop pompoensoep. De soep is gemaakt van de pompoenen die bewoners dit voorjaar samen hebben geplant.

Waar ooit de KTV floreerde, heeft Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen een nieuw stuk Eibergen ontwikkeld. Op het 10 hectare grote terrein zijn inmiddels ruim 70 koopwoningen gebouwd. De komende jaren staan nog 160 koop- en huurwoningen en enkele bedrijfsruimtes op de agenda.

De oorspronkelijke planning ging uit van oplevering van de wijk in 2012. Door economische omstandigheden is deze planning uitgesteld en zijn plannen aangepast.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven