Achterhoeks Bachkoor verzorgt concert

EIBERGEN – Op zondagmiddag 22 november voert het Achterhoeks Bachkoor a capella-koorwerken uit van vier eeuwen Engelse koormuziek. Dit zijn meditatieve en liturgische stukken van negen componisten (van 1525 tot heden). Het concert is zeer afwisselend door de combinatie van hedendaagse componisten als Paul Mealor, Eric Whitacre, Morten Lauridsen en John Tavener met ‘klassiekers’ als Henry Purcell, Thomas Tallis, Hubert Parry en de minder bekende John Sheppard. Van Eric Whitacre worden er drie werken uitgevoerd, waaronder het dromerige ‘Water Night’, gebaseerd op een gedicht van Octavio Paz. John Tavener werd ondermeer bekend met zijn ‘Song for Athene’. Dit stuk, dat tijdens de uitvaartdienst van Princess Diana in Westminster Abbey klonk, zal eveneens ten gehore worden gebracht. Thomas Tallis, ‘The Father of English Music’, werkte als zanger, organist en componist aan het Engelse vorstenhuis en ontving hiervoor een eretitel: ‘Gentleman of the Chapel Royal’. In dit concert worden er drie koorstukken van hem uitgevoerd.

Het Achterhoeks Bachkoor bestaat uit 31 enthousiaste gevorderde koorleden, aangevuld met enkele projectleden. Wekelijks wordt er intensief gerepeteerd in Groenlo onder leiding van dirigent Wolfgang Lange, die eveneens muzikaal leider is van het Utrechts Kamerkoor, het Gelders Bach Collegium, Kleinkoor Caprice (Ermelo) en het Luna Kamerkoor (projectkoor). Toegangskaarten, inclusief programmaboekje, zijn in de voorverkoop verkrijgbaar à €12,50 via onze leden (tel. 0545-472951). Voorafgaand aan het concert zijn de kaarten €15,00 aan De Oude Mattheüs, Grotestraat 50 te Eibergen. Aanvang concert: 15.00 uur.

Concertbezoekers zijn na afloop van het concert van harte welkom in zalencentrum De Klok om de leden te ontmoeten. Voor meer info: www.achterhoeksbachkoor.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven