Emmy Verhey voor ”laatst” in Ruurlo

emmy kerk groot
RUURLO – Op zondagmiddag 22 november geeft violiste Emmy Verhey haar laatste concert in de Dorpskerk in Ruurlo. Al 53 jaar trekt zij volle zalen en daar komt na 1 december helaas een einde aan. Na een zeer succesvolle carrière van 53 jaar besloot Emmy Verhey afscheid te nemen. Al vanaf haar kinderjaren heeft zij keihard gewerkt om haar talent te ontwikkelen met haar vader als eerste docent, maar nu vindt zij het mooi geweest en stopt zij met haar carrière.  In de afgelopen jaren heeft Emmy op heel veel podia gestaan, samen met inspirerende musici, dirigenten en orkesten van naam.

Haar internationale carrière begon in 1966, op haar 17e jaar, in Moskou, als finaliste van het prestigieuze Tsjaikovsky Concours. Na dat daverende succes won zij het jaar daar op ook nog het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Met de prijs die zij hiervoor kreeg kon zij een jaar lang in Rusland studeren bij de legendarische violist David Oistrach. Terug in Nederland won zij ook nog het Trompconcours (1971). Sinds 2006 wordt het driedaags Emmy Verhey Festival georganiseerd onder haar artistieke leiding in haar woonplaats Zaltbommel.

Je kunt met gemak een halve krant volschrijven over haar carrière en muzikale leven. Maar wat voor nu belangrijk is, is dat zij op 22 november in de Dorpskerk haar laatste concert in Ruurlo geeft.
De KunstKring is er trots op dat deze wereldberoemde violiste ons in Ruurlo nog een keer laat genieten van haar virtuoze spel dat het resultaat is van heel veel talent en van een leven dat vrijwel volledig in dienst stond van haar muziek.

Het concert in de Dorpskerk in Ruurlo op 22 november wordt verzorgd door Emmy Verhey, Paul Komen en Nata Tsvereli, piano, de Engelse altist Giles Francis en Amparo Lacruz, cello. Hoewel het concert in het teken staat van het afscheid van Emmy Verhey is het goed om te vermelden ook de andere musici een indrukwekkende staat van dienst hebben.  Giles Francis studeerde muziek aan de Cambridge University, en daarna viool aan de Guildhall School of Music bij David Takeno. In Amsterdam vervolgde hij zijn vioolstudie bij Istvan Parkanyi; in Rotterdam studeerde hij altviool bij Vladimir Mendelssohn. Paul Komen maakte op dertienjarige leeftijd zijn debuut tijdens een radio-opname met werk van Bach en Scriabin. Hij ging studeren aan het Sweelinck conservatorium bij Jan Wijn, waar hij cum laude afstudeerde.

Nata Tsvereli begon haar conservatorium studie in 1994 aan het Tbilisi State Conservatory. Een jaar later won ze meteen de eerste prijs tijdens de Georgian Republic Piano Competition in Tbilisi. In 1998 ontving zij de prestigieuze Shevardnadze beurs, en in hetzelfde jaar won ze de eerste prijzen van de International London Piano Competition en het Internationale Maria Yudina Concours in St.Petersburg. Amparo Lacruz, cello, studeerde aan het Real Conservatorio Superior de Música van Madrid bij Pedro Corostola. Ze vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music in London.

De vijf rijk getalenteerde musici brengen een prachtig programma met composities van Schubert, Schumann en Dvorak. Het wordt een concert om nooit te vergeten. Het concert op zondag 22 november in de Dorpskerk aan het Kerkplein te Ruurlo begint om 15.00 uur. Kaarten aan de kassa kosten € 25.00 incl. koffie/thee. De kassa is open vanaf 14.15 uur.

De 250 plaatsen in de Dorpskerk zullen snel uitverkocht zijn. Koop daarom uw kaarten in de voorverkoop. Tot 21 november kosten de kaarten € 22,50. Zij zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl; bij Everwennink, Leeuwerikstraat t/o de Coöpwinkel, bij Groot Jebbink Bloemen, Dorpsstraat 57 in Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven