Borculo’s Mannenkoor geeft concerten

BORCULO – Traditiegetrouw zal het BMK ook dit jaar weer een kerstconcert gaan verzorgen in Borculo en in Ruurlo. Het koor zal liederen ten gehore brengen uit Oost en West-Europa. Duits- en Engelstalige liederen, maar ook uit de byzantijnse liturgie met bekende, en soms minder bekende, maar wel prachtige kerstliederen. Bekend zijn bijv. Heilige Nacht en Little drummer Boy. Minder bekend, zeker niet minder mooi, zijn de liederen Is Polla, Nowa radistj stala en Dobry wecir toby. Ook het 4-stemmig gezongen Stille Nacht zal natuurlijk niet ontbreken.
Door kerstliederen uit verschillende culturen te zingen, willen dirigent Christo Guenov en de leden van het koor graag bijdragen aan een sfeervolle en zinvolle voorbereiding van het kerstfeest. Omdat de liederen uit zowel Oost- en West-Europa afkomstig zijn, zal het BMK niet alleen in smoking, maar ook in kozakkenkostuum gaan zingen.

Behalve de liederen, die door het koor gezongen worden, is er ook ruimte voor samenzang. Aan het kerstconcert in Borculo zal medewerking worden verleend door het zangduo Gique uit Borculo. Twee dames die hun passie leggen in het maken en uitvoeren van muziek en dan met name in het tweestemmig zingen. Bij hun optreden worden deze dames door een gitarist begeleid.

In Ruurlo zal medewerking verleend worden door het Ruurlo’s gemengd koor Markant, dat grote bekendheid geniet in Ruurlo en wijde omgeving. Markant is een van oorsprong katholiek jongerenkoor, opgericht in 1977 en is later een oecumenisch koor geworden. Bij het 10 jarig bestaan koos men de naam Markant. Het koor bestaat uit ong. 50 leden en voor de begeleiding beschikt het koor over een eigen combo. Koor en combo staan onder leiding van dirigent Ton Verheul.

Het kerstconcert in Borculo is op zondag 20 december in de R.K. kerk, Steenstraat 28 en de aanvang is om 17.00 uur. Het concert in Ruurlo is op dinsdag 22 december in de dorpskerk in het centrum van Ruurlo, aanvang 20.00 uur. De toegang tot deze kerstconcerten is gratis. Wel is na afloop een vrijwillige bijdrage van harte welkom.

Bestuur, leden en dirigent van het BMK heten u van harte welkom op deze kerstconcerten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven