De Seinpaal: Winterrijdag in CactusOasa

2015-10-12RUURLO – Er zullen geen sneeuwvlokken dwarrelen in Belevingspark CactusOase. Toch is op zondag 13 december a.s. een deel van de 400m² grote LGB-baan bedekt met sneeuw vanwege de jaarlijkse winterrijdag van modelspoorvereniging “De Seinpaal”. Dit jaar luidt het thema op deze baan Zwitserland. Er zullen dan ook geen Amerikaanse, maar Zwitserse treinen rijden. Gasten die een LGB-trein bezitten worden van harte uitgenodigd om hun “ijzeren ros” een tochtje te laten maken door dit bijzonder rotslandschap in kerstsfeer. Als het zo tegen vier uur begint te schemeren komen de vele lichtjes helemaal tot hun recht en blijkt dat ook het laatste uurtje de moeite waard is. Alle andere clubbanen zijn eveneens in vol bedrijf. U kunt zien wat ervoor zorgt dat elke trein keurig op tijd vertrekt en op de juiste plaats weer aankomt. In de clubruimte toont het oudste lid van de vereniging zijn nieuw, zelfgebouwd model: “Schwein Schnutchen”. Een speciale taak is weggelegd voor de Thomastrein. Hij is onderdeel van een spel voor kleine machinisten en wagenbeladers.

Als zij de opdracht goed uitvoeren ontvangen ze een oorkonde en een verrassing. In de kantine vindt een minimarktje plaats met de volgende stands: U kunt bij Joke Verstege terecht voor leuke creaties van speksteen, Erna en Peter Olthof tonen hun prachtige quilts die slechts met behulp van naald, draad en schaar op ambachtelijke wijze zijn gemaakt, Anny Cactus (Passie voor Leven) kan u alles vertellen over de gezondheidsplant Aloe vera en haar
producten en over de bijzondere werking van Energetix Magneetsieraden.

De winterrijdag en het minimarktje vinden plaats in het voorste gedeelte van de CactusOase. Dit gedeelte is gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark, dat voor jong en oud wat te bieden heeft, kost de normale entree.

Voor meer informatie: Belevingspark CactusOase, Jongermanssteeg 6, 7261 KA RUURLO Tel.: 0573 451817 website: www.cactusoase.nl e-mail: [email protected]. De Seinpaal, website: www.deseinpaal.nl en www.facebook.com/deseinpaal

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven