ForFarmers: Beltrumse wint geldbedrag

BELTRUM – Afgelopen halfjaar zijn er weer volop ideeën binnengekomen bij het Innovatiefonds van ForFarmers. Boeren blijken continu bezig te zijn met innovaties en willen daar ook hun collega’s graag van in kennis stellen, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen. De jury heeft zich de afgelopen week gebogen over de tot medio november 2015 ingediende ideeën en beloonde diverse innovaties.

Geurwerende bedrijfskleding beloond met de baanbrekende prijs van € 5.000,-: “Al na een paar seconden in een stal ruiken je kleren en je haren naar vee en is omkleden en douchen nodig om weer helemaal fris te ruiken. Wanneer je alleen een korte controle doet in de stal of een storing op moet lossen, is het erg vervelend dat je naderhand steeds weer moet douchen. Dit moet anders kunnen”, dacht Anne Groot Zevert uit Beltrum. Daarom ontwierp zij de Farmsuit, een geurwerende overall die penetrante geuren weghoudt van onderkleding, huid en haar. De kleding (soort overall) is voorzien van een geur-absorberende factor en heeft een capuchon, zodat ook de haren goed beschermd worden en niet gaan ‘stinken’. De penetrante geur dringt niet door maar wordt opgeslagen in het textiel van de overall. De jury nam de proef op de som. Anne bezocht eerst de varkensstal met haar prototype overall aan en kwam daarna bij de jury. Zij stonden versteld: “er was geen varkenslucht te ruiken”, laat jurylid Han Swinkels weten.

De geurwerende kleding is na een wasbeurt weer geurvrij, zodat de kleding opnieuw gebruikt kan worden. Voor de gebruiker is deze kleding efficiënter: “Je hoeft minder vaak te douchen, dat is weer beter voor huid en haar! En het bespaart tijd en geld. Een kort bezoek aan de varkensstal hoeft niet meer gevolgd te worden door alweer een douchebeurt. Ook voor bezoekers is deze overall een aangename oplossing.” In dit filmpje licht Anne haar innovatie toe aan een verslaggeefster van RTV Oost.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven