Poppentheater zet zich in voor goed doel

GEESTEREN – “Een schok. Daar in de grond en hier in mijn hart”, aldus Diana Koeleman, eigenaar van De Keuzesmederij. De aardbeving in Nepal die in april 2015 zo veel slachtoffers en ellende heeft veroorzaakt raakt haar zeer. Als vrijwilliger kwam Diana in 2002 voor het eerst in Nepal om daarna nog 2 keer terug te keren. De laatste keer in december 2014, slechts enkele maanden voor de verwoestende aardbeving. “Het is niet te bevatten hoe dit land is getroffen, vooral de kleinere bergdorpjes liggen nu, ruim een half jaar na de ellende, nog steeds volledig in puin. Mensen wonen in geïmproviseerde hutjes van tentdoek en missen basisbehoeftes als voeding, dekens en matrassen. Tragische omstandigheden, zeker nu het winter is. Ze zijn tientallen jaren teruggeworpen in hun toch al moeizame ontwikkeling”. Diana blijft via haar Nepaleze vrienden Emil en Sajak op de hoogte van de realiteit in Nepal. En die realiteit vraagt nu om gerichte hulp. Emil is architect en samen met zijn broer Sajak hebben zij de stichting ‘From the Ground Up’ opgericht.

Deze stichting, gerund door de 2 broers en vrijwilligers, ontwikkelt en realiseert ism de lokale bevolking nieuwe, aardbeving bestendige, onderkomens voor de mensen in de getroffen gebieden. Met blote handen bouwen aan een nieuwe toekomst. En met dit doel voor ogen komt Diana in actie. ‘Ik kan nu, via mijn vrienden daar, iets doen dat echt helpt. Dit geld gaat direct naar de mensen in nood, er blijft niets aan de strijkstok hangen. Dat vind ik heel belangrijk.’

Om geld in te zamelen organiseert Diana samen met Arida Stomps-Petiet van Arida Poppentheater een benefiet voorstelling. Dorpshuis ‘De Zunnekamp’  in Geesteren heeft hun mooie locatie kosteloos beschikbaar gesteld zodat wij daar op zaterdag 30 januari om 10:30 uur de voorstelling ‘Mama Kwijt’ mogen opvoeren. Een voorstelling geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar naar het bekende gelijknamige prentenboek van Chris Haughton. De entree is een vrije gift en naderhand wordt er koffie, thee, ranja en lekkers verkocht.

Alle opbrengsten gaan direct naar de opbouw van Nepal. Hoe dit vorm krijgt valt te lezen op de website van de stichting in Nepal: www.fromthegroundupfoundation.com. Voor meer informatie over de voorstelling kan er contact worden opgenomen met Diana Koeleman via [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven