Noordijk is wederom ”Kern met Pit”

NOORDIJK – Zaterdag 23 januari jl. is aan Noordijk het predicaat “Kern met Pit” uitgereikt, in het inspiratiehuis (voormalig KEMA gebouw) te Arnhem. Noordijk was één van de elf genomineerden om “Kern met pit” 2015 te worden van Gelderland. Noordijk heeft even als de andere 10 deelnemers een planchette en een cheque van €1000, = in ontvangst mogen nemen. Alle projecten kregen vijf minuten de tijd om hun project aan een vakjury te presenteren. De punten van de vakjury en de stemmen die online zijn uitgebracht in oktober jl. en de uitgebrachte stemmen op elkaars project, zijn bij elkaar opgeteld, om zodanig de beste “Kern met Pit” van Gelderland te worden! Deze middag is de “kinderboerderij uit Didam” uitgeroepen tot de beste “Kern met Pit” van Gelderland.

Noordijk kreeg even als in 2000, het predicaat op basis van het vernieuwde dorpshuis, met als thema “van gymzaal naar multifunctionele accommodatie” genaamd, ’t Haarhoes. De Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij looft elk jaar predicaten uit van de “Kern met Pit”, voor het verbeteren van de leefomgeving. Stichting Noordijks Belang had in 2014 een aanvraag ingediend bij de KNHM, deze is vervolgens gehonoreerd. Namens ’t Haarhoes waren Henk Groothornte, Edwin Markink en Gerbert Oonk afgereisd naar Arnhem.

Zij hebben daar hun project, de aanpassing van ’t Haarhoes “van gymzaal naar multifunctionele accommodatie” toegelicht aan de vakkundige jury. Zie ook de website www.kernmetpit.nl en de site www.noordijksite.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven