Oplaadpunten voor elektrische auto’s

EIBERGEN – Het college van B&W van Berkelland wil drie parkeerplaatsen reserveren voor het laden van elektrische auto’s. De openbare parkeerplaatsen waar het oplaadpunt komt te staan, zijn: Laagte in Eibergen (2 parkeerplaatsen) en Banninkskamp 46 in Borculo (1 parkeerplaats)

”Met het realiseren van een oplaad-infrastructuur voor elektrische voertuigen komen we tegemoet aan onze doelen en ambities, namelijk op het gebied van duurzaamheid, elektrische auto’s zijn schoner, zuiniger en duurzamer, en dragen bij aan de energietransitie van ‘fossiel’ naar hernieuwbare bronnen.”

De inwoners en bezoekers van gemeente Berkelland bezitten en gebruiken in toenemende mate elektrische auto’s, mede door stimulerende belastingmaatregelen, waardoor er een vraag is ontstaan naar openbare laadpunten. Van de firma Allego heeft de gemeente het verzoek gekregen medewerking te verlenen aan het plaatsen van een oplaadpunt nabij de genoemde openbare parkeerplaatsen.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven